Visie Mark Meerbeek van Ditox op toekomst van (samen)werken

digitaal dossier | MS Teams

‘Definieer het optimale minimum voor kantoor, thuis en flexplek’

Het concept kantoor/werkplek gaat fors veranderen en technologie speelt daarin een belangrijke rol. Mark Meerbeek van Ditox helpt bedrijven met hun visie op de moderne werkplek en met de adoptie en verandermanagement van tools zoals Microsoft Teams en Microsoft 365. “Juist nu is de tijd voor een strategische visie.” 

Mark Meerbeek heeft twaalf jaar voor Microsoft gewerkt en was ook verantwoordelijk voor de Moderne Werkplek (Office 365, Skype en Teams). “Het is nog onvoorspelbaar hoe werken en samenwerken er in de post-coronatijd uit zal zien. Maar terug naar hoe het voor corona was, gaan we zeker niet”, zegt hij resoluut. 

Optimale minimum 

Meerbeek: “Er komt onherroepelijk een nieuwe realiteit waarin we als organisatie vooral meer flexibiliteit in onze manier van werken aanbrengen. In hoe we werken, maar ook met wie, waar en hoe we daar komen. Volledig op afstand werken zal voor de meeste organisaties niet het volgende normaal worden. Medewerkers willen een thuisbasis, klanten willen ontvangen worden en het bedrijf heeft het nodig als branding. Hier zal een nieuwe hybride realiteit ontstaan waarin mensen standaard twee of zelfs drie dagen op afstand, hetzij thuis, bij de klant of flexlocatie, werken. Wat vindt je als bedrijf het optimale minimum als het gaat om het fysiek bij elkaar moeten zijn als team? Bedrijven moeten die visie hebben.” 

Bedrijf opnieuw uitvinden 

In gesprekken met klanten praat Meerbeek met zowel IT, HR, Vastgoed, Marketing & Sales als Finance. Ze hebben andere uitdagen maar willen hetzelfde. “Vastgoed wil kostenbesparing door minder vierkante meters, duurzaamheid en beter voorzieningenbeheer. HR wil talent aantrekken en medewerkers slimmer met meer plezier laten werken. Marketing en sales willen de merkwaarde verhogen en klanten inspireren door samenwerking. De CIO wil technologie uitrollen tegen lage kosten met maximale security. Voor allen is de grootste gemene deler; meer flexibiliteit en goedkoper door slimmer werken. Dan gaan de kosten voor de baat uit. Bedrijven zijn bereid die kosten te nemen om op lange termijn te besparen. De timing is nu ideaal.” 

Er ontstaat een nieuwe, hybride realiteit

Slim en veiligwerken APP 

Mark Meerbeek van Ditox heeft een app ontwikkeld die bedrijven helpt met de adoptie en verandermanagement van Microsoft Teams op de werkvloer. De app is volledig geïntegreerd in Microsoft Teams, en gebruikt een mix van online-instrumenten zoals gamificatie, videocontent, online-leren en e-coaching. 

Circulaire-IT Vacatures