Nuvias UC; specialist bij uitstek

digitaal dossier | MS Teams

Implementatie van Microsoft Teams vraagt het e.e.a. aan ondersteuning voor resellers van een specialist die de juiste producten en diensten kan leveren voor Unified Communications, met alle expertise en support. Nuvias UC is de Unified Communications divisie van EMEA Value Added Distributor Nuvias en dus die specialist bij uitstek. 

Nuvias UC staat als een huis 

“In Groot-Brittanië is Nuvias UC marktleider by far”, stelt Dustin James, Territory Manager Benelux. “In Nederland hebben we als value-added distributeur geen echte concurrentie. Wij zijn een totaal UC leverancier met als doel Service Providers en Resellers niet alleen te helpen met het ontwerpen, bouwen, onderhouden en uitbouwen van hun diensten maar ook ondersteunen met het nodige advies als het gaat om telefonie infrastructuur (SBC inrichting en support). Een ander belangrijk onderdeel van onze diensten is onze capaciteit om alle logistieke zorg weg te nemen bij onze klanten. 

Wie een totaal UC-oplossing zoekt kan terecht bij Nuvias UC, van Solution Design tot en met end-point delivery. 

Dustin: “Als UC specialist passen we precies in deze disruptieve tijd. De IT en Voice markt komt steeds dichter bij elkaar en wij kunnen onze resellers helpen met het navigeren door deze best ingewikkelde markt beweging.” 

Specialistische kennis 

Terug naar Microsoft Teams. Want ook hier is gespecialiseerde kennis voor nodig, namelijk als het gaat over interoperabiliteit. 

Dustin: “Maar al te vaak gaat een Reseller aan de slag met Microsoft Teams en heeft net niet de juiste kennis in huis om de eindklant een volledige UC oplossing te kunnen aanbieden. Waar hun kennis ophoudt, ondersteunen wij ze in het salestraject of zelfs bij de installatie (Device Provisioning, workflow structuring en interop gateway installatie en beheer). 

Een heel belangrijk onderdeel van ons portfolio zijn de mogelijk gateways die wij voor Video Interop aanbieden: BlueJeans, Pexip en Poly, welke het mogelijk maken om endpoints te koppelen aan een Microsoft Teams omgeving. 

Groei 

Door corona groeit de aandacht én de omzet rond UC hard, vult Yaron Swinkels aan. Hij kwam begin dit jaar het Nuvias UC Benelux Team versterken als Senior Account Manager. “We helpen resellers nu onder meer met het maken van mooie marges rondom MS Teams. Daarbij zie je ook veel partners, uit de av- en conference-hoek komen, die nu nog de kennis missen rond deze workflow. “ 

Klantervaring centraal 

“We willen oplossingen verkopen, geen producten”, aldus Dustin. Nuvias UC als cloud vendor die ook hardware levert, met alle relevante merken én honderd procent focus op Unified Communications. Één ding is duidelijk: we gaan nog veel horen van Nuvias. 

Circulaire-IT Vacatures