Lydis met Yealink koploper in MS Teams-hardware

digitaal dossier | MS Teams

MS Teams is hot, maar te vaak komt de aanschaf van relevante hardware op de tweede plaats, waarschuwt directeur Cor Heide van telecomdistributeur Lydis. Zijn bedrijf levert met Yealink als enige in de markt de breedste range producten gecertificeerd voor Microsoft Teams.

Zeven jaar geleden is Lydis opgericht als value-added distributeur in IP-communicatieoplossingen, met een sterke focus op service én kwaliteit. Lydis is de officiële importeur van Yealink in de Benelux. Cor Heide: “Naast de ruim zestienhonderd aangesloten resellers, voeren alle grote carriers van de Benelux, zoals KPN, Vodafone in Nederland en Proximus in België, hoofdzakelijk Yealink als VoIP-hardware. In de hosted voice-markt zitten we op een marktaandeel van bijna zeventig procent. Onze concurrenten komen niet boven de twintig procent.”

Grootzakelijk

Lydis beschikt met Yealink als enige in de markt over een compleet en kwalitatief hoogwaardig productprogramma dat is gecertificeerd voor MS Teams. Inclusief room-speakers, headsets, audio- en videoconferencing en uiteraard telefoons. Heide: “Door de gratis acties vanuit Microsoft wordt Teams nu ook door kleinere organisaties gebruikt. Deze groep maakt nu ook kennis met het gemak van Teams en zal daar in de toekomst ook mee verder willen. Zeker omdat we zien dat veel VoIP-leveranciers werken aan hybrideoplossingen voor MS Teams, waar door het voor deze groep ook een betaalbare oplossing wordt.”

Yealink managing tools voor de enterprise markt

Naast het complete productportfolio biedt Yealink een management tool. Voor een heel voordelige prijs is het hele productportfolio van Yealink te monitoren en zijn op afstand software-updates uit te voeren. Gijsbert Zijlstra, support manager bij Lydis: “Het voordeel is ook dat je met de management tool de producten in bulk kunt provisionen zonder dat de IT’ers op het bedrijfsnetwerk hoeven te zijn. Andere aanbieders zeggen dat ze ook hiermee gaan komen, maar ze hebben het nog niet. Juist de grootzakelijke markt waar wij producten aan leveren, zoals ING en grote overheidsorganisaties, zijn hiernaar op zoek.”

In de hosted voicemarkt zitten we op een marktaandeel van bijna zeventig procent

Productrange

Productspecialist Ricky Ong is enthousiast over de management tool. “Je kunt toestellen op SIP, of Skype for Business of MS Teams aansluiten. Met een gateway kun je ze alle drie aansluiten en onderhouden.” Het hele Yealink-portfolio is gecertificeerd voor MS Teams én Skype for Business. Lydis heeft met Yealink het ideale pakket om met MS Teams te koppelen. Heide: “Als eindklant moet je je afvragen: wat heb ik de komende vijf jaar nodig? Goed om te weten: bij Yealink heb je een volledig portfolio tot je beschikking, alles binnen één merk. We werken met een management devicesysteem én alle updates zijn gratis.”

Greep uit het portfolio

De productserie begint met de VP59, de videotelefoon van Yealink. Perfect voor op een bureau met touchscreen, HD-camera, 8-inch touch screen, ingebouwde wifi en bluetooth en HDMI.Voeg draadloze microfoons en een ultra HD 4K USB-camera toe en in een handomdraai bouw je de videotelefoon om naar een compleet videosysteem voor je huddle room. Ben je op zoek naar een clean desk-oplossing, dan is de nieuwe VC210 het perfecte product. De collaboration bar van Yealink bevestig je eenvoudig op een interactief scherm en je kunt videobellen. In dit segment biedt Yealink ook een BYOD meeting package, die is samen te stellen uit onder meer een camera, speakerphone of conferencephone en Yealink-BYOD box dongle. De MVC300 biedt een complete video-oplossing voor MS Teams Rooms, met ultra HD 4k-camera en face tracking. Draadloos presenteren en twee schermen en videobellen via SfB, Zoom, Webex vormen de basis van een simpele huddle room. Nóg een stapje hoger, voor middelgrote ruimtes, staat de MVC500, met soundbar, optische camera en bedrade óf draadloze microfoons.

Toekomstbestendig

Er waren geruchten dat de huidige generatie van Microsoft Teams-telefoons niet compatible zou zijn met een toekomstige ‘Teams v2’ voor telefoons. Microsoft spreekt dat ten stelligste tegen. “Alle Microsoft Teams telefoons blijven app-updates krijgen voor nieuwe functies en blijven uiteraard compatibel met Teams in het algemeen. We hebben geweldige Microsoft-teams telefoons beschikbaar van onder andere Yealink. Dit zijn solide toekomstbestendige investeringen.” Yealink Microsoft Teams-toestellen draaien met de Native Teams-app, waardoor ze altijd up-to-date zijn”, aldus Microsoft. De toestellen zijn zeer gebruiksvriendelijk en makkelijk te bedienen, onder meer dankzij de combinatie van touchscreen en toetsen. Ook het brede portfolio van instapmodel tot uitgebreide videotelefoons maakt dat er voor ieder type gebruiker een geschikt toestel is.

Het voordeel is ook dat je met de management tool de producten in bulk kunt provisionen zonder dat de IT’ers op het bedrijfsnetwerk hoeven te zijn

Circulaire-IT Vacatures