Logitech & Microsoft: al veertig jaar een goed huwelijk

digitaal dossier | MS Teams

Logitech is één van de prominente partners in het ecosysteem rondom MS Teams, de opvolger van de populaire communicatie- en samenwerkings-applicatie Skype for Business. Aan het woord is Joost Jetten, Head of Enterprise business bij Logitech Benelux. 

“Onze samenwerking met Microsoft gaat terug tot het begin van het pc-tijdperk, waarin we al veertig jaar actief zijn met accessoires als toetsenborden, muizen, webcams, headsets en meer voor de platforms die er in de markt toe doen. Dan kun je er dus niet omheen om te zorgen dat jouw spullen daar perfect mee samenwerken. Bij MS Teams gaat het dan met name om webcam, headset en muis. Door de jaren heen zijn we één van de belangrijkste partners van Microsoft geworden.” 

Resultaatgerichte samenwerking 

Jetten: “Microsoft wilde het gebruik van Skype for Business graag uitbreiden van de werkplek naar meeting-ruimtes. Daar is een pc voor nodig, en die was er in de meeste gevallen niet.” In eerste instantie hebben Logitech en Microsoft een Surface Pro met Skype for Business-licentie in de Logitech Smartdock geplaatst, in combinatie met de Logitech-camera’s. Jetten: “Van daaruit zijn onze engineers met de collega’s van Microsoft steeds intensiever gaan samenwerken om de oplossing te optimaliseren. Met als resultaat: een nieuw product speciaal voor Microsoft Teams Rooms. Logitech Room Solutions. We hebben drie versies: small, medium en large, bestaande uit een Intel NUC (of mini-pc), een Logitech-conferencecam met RightSense (framing, audio- en lichtintelligentie) technologie, een pc-bevestiging inclusief kabelbeheer en een Logitech Tap-touchcontroller. Video is in deze oplossing de essentiële component voor communicatie.” 

Coronacrisis en daarna… 

De vraag naar video- en samenwerkingsoplossingen heeft een enorme boost gekregen door de afgelopen periode. “Om professioneel thuis te kunnen werken verdient videobellen meer aandacht”, zegt Jetten. “Dan blijkt dat de basisfunctionaliteit van je laptop onvoldoende om er voor langere tijd op te werken. Dat los je op met gecertificeerde accessoires als een webcam, headset, toetsenbord of muis zoals wij die leveren.” Jetten is ervan overtuigd dat thuiswerken ook na de coronacrisis definitief doorgebroken blijft. “We zien nu dat met name grotere organisaties meer thuiswerken en minder (vlieg)reizen in hun beleid willen verankeren. Dat juich ik toe, dat zal je begrijpen.” 

Door de jaren heen zijn we één van de belangrijkste partners van Microsoft geworden

Circulaire-IT Vacatures