Poly: de kracht achter waardevol menselijk contact en samenwerken​

digitaal dossier | MS Teams

Poly is in 2019 ontstaan uit de fusie van Plantronics en Polycom. Poly maakt authentieke menselijke connectie en samenwerking mogelijk door legendarische audio-expertise te combineren met krachtige video-en vergadercapaciteiten op elk collaboratieplatform. Met Sebastiaan Hoogstadt, Sales Director Benelux bij Poly, spraken we over de marktontwikkelingen en verwachtingen. 

“Poly – dat ‘veel’ in het Grieks betekent en refereert aan ‘The Power of Many’ – combineert audio- en videocommunicatieoplossingen die leiden tot een uniek en compleet end-to-end UC-portfolio”, legt Hoogstadt uit. “Onze platformonafhankelijke oplossingen garanderen de functionaliteit en efficiëntie voor platformleveranciers en klanten in de zakelijke markt, juist ook voor de langere termijn.” 

Samenwerking met Microsoft en channelpartners 

“De intensieve samenwerking met Microsoft gaat terug tot de lancering van de Live Communications Server in 2005”, zegt Hoogstadt. “Daaraan konden endpoints zoals die van ons worden gekoppeld. Sindsdien heeft Microsoft voor een aardverschuiving gezorgd qua gebruik van videocommunicatie binnen de Office-omgeving. Met Lync en Skype for Business – de voorgangers van MS Teams – en de coronasituatie is de acceptatie van spraak- en beeldapplicaties sterk gegroeid, wat voor ons meer deuren opende.” 

Achtergrondrumoer is wel het laatste is waar je op zit te wachten

Geavanceerde nieuwe releases

Hoogstadt: “Voor onze recent gelanceerde Teams-gecertificeerde Studio X videobars hebben we met Microsoft de applicatie ontwikkeld. We hebben ook samengewerkt aan onze nieuwe speakertelefoons (Trio C60) en de Teams-gecertificeerde desktoptelefoons en headsets.” Het is aankijken hoe kantoren er in de anderhalvemeter-samenleving uit gaan zien, maar op korte termijn zal er vanwege ‘social distancing’ vaker thuis gewerkt worden, verwacht Hoogstadt: “Hierdoor zal de behoefte aan hoogwaardige UC-oplossingen voor op kantoor én voor thuis alleen maar toenemen. In beide gevallen is achtergrondrumoer wel het laatste waar je op zit te wachten en dat is precies waar onze apparatuur zich in onderscheidt met Active Noise Cancelling.”

Artificial Intelligence

“Een ander punt waar we ons in onderscheiden is Artificial Intelligence. Denk hierbij aan Speaker Framing en Noise Block AI in de Studio videobars, Acoustic Fence in desktoptelefoons en vergaderoplossingen. Om de adoptie van technologie te vereenvoudigen profileert Poly zich met Poly Lens: nieuwe cloudgebaseerde device management software voor alle Poly endpoints. Via intelligente data-analyse monitor je dan bijvoorbeeld het aantal mensen in een vergaderruimte (met inachtneming van de privacy) om compliancy met de coronaregels aan te tonen. Deze en andere voorbeelden zijn Poly-innovaties die in een duidelijke behoefte van de markt voorzien.”

Circulaire-IT Vacatures