CEO Jean-Paul Weterings van Exertis Benelux over Microsoft Teams:

digitaal dossier | MS Teams

‘Neem klanten mee naar het nieuwe normaal’

Distributeur Exertis heeft het momenteel druk want de producten ‘vliegen’ het magazijn uit. Toch heeft CEO Jean-Paul Weterings van Exertis Benelux een waarschuwing voor partners en resellers. “Het is te kort door de bocht om te zeggen: de technologie is er, dus verkoop het maar”, zegt Weterings. “Het is tijd voor bezinning op het nieuwe normaal.”

Exertis Benelux is onderdeel van één van de grootste gespecialiseerde distributeurs van hard- en software voor IT, telecom en Pro AV van Europa. Volgens Weterings heeft zijn organisatie tien jaar geleden al de stap gemaakt naar het verkopen van producten voor geïntegreerde communicatieplatforms voor bedrijven. “Ons portfolio biedt alles voor uniforme communicatie, van handsets en toestellen voor conferencing tot contactcenter-oplossingen. Maar Microsoft is de grootste en daar focussen we nu op.” 

Communicatiebehoefte 

Exertis ondersteunt partners om hun propositie te versterken, zodat zij klanten beter kunnen helpen. Weterings: “Dankzij de coronacrisis hebben bedrijven ervaren dat het gaat om het managen van output, in plaats van weten waar medewerkers precies zijn.” 

Teams is succesvol gebleken bij het overbrengen van die boodschap en heeft de sector enorm geholpen. Weterings: “De verkoop van Teams en licenties gaat via onze partners en die zijn nu enorm succesvol. Wij helpen hen met de hard- en software om hun propositie naar klanten te kunnen maken. Ook vertegenwoordigen we veel leveranciers van Pro AV wat voor resellers waardevol is omdat er toch schermen op het bureau of aan de muur nodig zijn om te communiceren.” 

Als reseller ben je een trusted advisor

Bij de hand

Resellers doen er goed aan hun klanten bij de hand te nemen en hen te begeleiden in het nieuwe normaal, vindt Weterings: “Laat inzien dat de manier van werken tijdens de coronacrisis helemaal nog niet zo verkeerd was. En bekijk per klant welke oplossingen voor hen waardevol kunnen zijn in het nieuwe normaal. We hebben pakketten voor partners die op deze nieuwe behoeftes willen inspelen met bundels voor thuiswerken, zoals Teams-licenties met een LG-scherm en Poly-headset. Maar zorg ook voor een goede businesscase met aansprekende namen. Als reseller ben je een trusted advisor. Dat vertrouwen helpt enorm. Daarom herhaal ik: het gaat nu om advies, advies en nog eens advies.”

Circulaire-IT Vacatures