Toen ik het verzoek kreeg om een column te schrijven voor dit IT-kanaal heb ik diverse bijdragen op dit kanaal doorgelezen en voelde ik me een beetje overweldigd door de technische vooruitgang, maar ook door de passie, betrokkenheid en ambities van de auteurs.
Dankzij mijn werk waarin ik veel te maken heb met mensen uit de IT-wereld hoor ik dagelijks nieuwe termen. Sommige sla je automatisch op, andere weer niet.
Zo werd ik een paar maanden geleden door een collega voorgesteld aan Chat GPT…onze digitale collega zei hij; Superhandig, We hoeven nauwelijks nog na te denken over teksten voor e-mails, brieven contracten, facturen etc., welkom in de wereld van A.I. oftewel Artificial Intelligence…
Dit is zo’n term waar je geen moeite voor hoeft te doen om hem op te slaan, want heeft de hele wereld heeft het over A.I. Je kan de radio niet aanzetten of het gaat over het gemak of het gevaar van kunstmatige intelligentie. Moeten we deze vernieuwing omarmen of is het een Paard van Troje?
Bij A.I is deze keuze nog moeilijk te maken. Wat voor veel bedrijven in de IT-Sector gelukkig geen moeilijke keuze blijkt, is de groeiende bewustwording van de ecologische footprint. De afgelopen twee jaar hebben ons allen doen nadenken over onze manier van leven en werken. Als gevolg van de pandemie zijn we ons bewuster geworden van onze digitale aanwezigheid en het belang van duurzaamheid in onze IT-keuzes.
We hebben geleerd dat digitalisering en flexibiliteit essentieel zijn om te overleven.
Dit heeft geleid tot een grotere vraag naar duurzame IT-oplossingen en veel vernieuwing waarbij A&M Recycling aan de frontlinie van deze verandering staat en een sleutelrol speelt in de duurzame recycling.
Wij tonen onze toewijding door samen met onze relaties in te zetten op hergebruik en afgedankte producten niet als afval te zien maar als grondstof voor niéuwe producten. De Elektronicabranche zal zich moeten blíjven inzetten voor de verduurzaming van de sector.
Onze expertise zal worden gebruikt om elektronisch afval om te zetten in waardevolle grondstoffen, waarmee wij bijdragen aan een circulaire economie.
Wij zullen nauw samenwerken met klanten om hen bewust te maken van meer duurzame oplossingen om een positieve impact kunnen hebben op het milieu.
Door te focussen op hergebruik en recycling zullen ze een positieve bijdrage leveren aan het verminderen van de milieu-impact van de IT-industrie. De combinatie van innovatie en duurzaamheid in de IT-wereld is essentieel om de voortdurende evolutie van de sector aan te kunnen. Het streven naar een technologisch geavanceerde wereld moet hand in hand gaan met het waarborgen van menselijkheid en het minimaliseren van negatieve milieueffecten.
De content op dit IT-kanaal illustreert goed hoe de sector zich aanpast aan deze uitdagingen.
Met vriendelijke groet,
Rob Terlaak