De slimme-gebouwenleverancier Johnson Controls heeft een EcoVadis Platina-beoordeling gekregen, iets dat is weggelegd voor de bovenste 1 procent van meer dan honderdduizend beoordeelde bedrijven wereldwijd.
EcoVadis evalueert 21 duurzaamheidscriteria over vier kernthema’s: milieu, arbeids- en mensenrechten, ethiek en duurzame inkoop.
“Het tempo waarmee de CO2-uitstoot wordt verminderd neemt toe en Johnson Controls loopt voorop in duurzaamheid”, zegt Renae Kezar, Vice President Global Sustainability bij Johnson Controls, “niet alleen voor onze klanten, maar ook in onze eigen activiteiten. We werken op basis van ambitieuze milieu-, sociale en bestuurlijke verplichtingen, evenals wetenschappelijk onderbouwde doelen. Daarnaast streven we naar Scope 1- en Scope 2-emissies van netto nul voor een gezonde, duurzamere planeet.
“Dat EcoVadis ons erkent met een platina beoordeling bevestigt dat we op de goede weg zijn. Dit is te danken aan onze werknemers over de hele wereld, die ervoor zorgen dat we het voortouw nemen op het gebied van duurzaamheid.”
Rapportage en reductie
Johnson Controls is naar eigen zeggen een van de eerste industriële bedrijven die emissies rapporteerde en emissiereducties beloofde. Sinds 2017 claimt het bedrijf enorme vooruitgang door de absolute CO2-uitstoot met 38 procent te verminderen, met als doel een vermindering van 55 procent tegen 2030. Het bedrijf blijft belangrijke stappen ondernemen om zijn milieu-impact verder te verbeteren en heeft zich ertoe verbonden om tegen 2040 Scope 1- en Scope 2-emissies van netto nul te bereiken – tien jaar eerder dan de doelstelling van het klimaatakkoord van Parijs. Johnson Controls beheert zijn supply chain via de Sustainable Supplier Council. Die vereist dat alle voorkeursleveranciers zich aanmelden bij EcoVadis, ten minste een bronzen score halen en duurzaamheid net zo belangrijk vinden als kwaliteit, service en kosten.
Meer dan 100.000 bedrijven wereldwijd zijn geëvalueerd door EcoVadis. De duurzaamheidsbeoordelingen zijn gebaseerd op internationale duurzaamheidsnormen zoals de “Ten Principles of the UN Global Compact”, verdragen van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO), Global Reporting Initiative (GRI)-normen en de ISO 26000-norm. De beoordelingen bieden een analyse van de prestaties op basis van feiten en een actieplan voor voortdurende verbetering.