Right to Repair en European Environmental Bureau doen onderzoek naar reparatie en refurbishment

De European Environmental Bureau en de stichting Right to Repair zijn begonnen aan een groot onderzoek naar de Europese reparatie- en refurbishmentmarkt.

De doelstellingen van de studie zijn een geloofwaardige basis en referentiekader van het werk en de economische activiteiten binnen de sector vast te stellen, en een discussie over het economisch potentieel van renovatie en herstel bevorderen. De studie richt zich op de markt voor reparatie en renovatie van consumentenelektronica en elektrische apparaten in Europa, waaronder huishoudelijke apparaten, televisies, mobiele telefoons, horloges, tablets, laptops en computers.

Onderzoek

“Deze studie is een uitgelezen kans om ontbrekende gegevens te verzamelen om beleidsmakers ervan te overtuigen dat reparatie een belangrijke sector is en dat de belemmeringen moeten worden weggenomen”, aldus Orla Butler, Associate Policy Officer for Circular Economy bij de European Environmental Bureau. “Als onderdeel van het onderzoek houden we een enquête onder reparateurs en opknappers om meer informatie te krijgen over hun werk, vaardigheden, moeilijkheden enz. We willen dat zoveel mogelijk reparateurs en opknappers de enquête invullen om zoveel mogelijk gegevens te verzamelen. Daarom is de enquête beschikbaar in het Engels, Frans, Duits, Nederlands, Spaans, Italiaans, Grieks, Sloveens, Zweeds, Pools en Portugees.”

De enquête, die is opgesteld door Technopolis Group en Circle Economy, en is hier te vinden. Voor partijen die de enquête verder willen verspreiden zijn er e-mails opgesteld met een link ernaartoe.

European Environmental Bureau en Right to Repair zijn ook op zoek naar vertegenwoordigers van organisaties die werken rond reparatie en/of renovatie om deel te nemen aan interviews van ongeveer 45 minuten, tot maximaal een uur. Opgave daarvoor kan via de campagnecoördinator van Right to Repair.
Voor vragen over de studie kunt u contact opnemen met Magdalena Klebba:

Mobiele versie afsluiten