Recommerce Group levert refurbished smartphones aan Leasi

Recommerce Group is een partnerschap voor smartphones aangegaan met Leasi, een Franse leverancier van hardwareabonnementen.

Recommerce levert aan Leasi refurbished apparaten die het bedrijf op zijn beurt kan verhuren aan haar klanten. De smartphones van Recommerce zijn gecertificeerd en voorzien van het RECQ-label. “Vanaf nu kunnen consumenten smartphones op een meer verantwoorde manier gebruiken, gedurende een periode die echt overeenkomt met hun behoeften”, zo schrijft Recommerce in hun aankondiging op LinkedIn.

Leasi levert in Frankrijk abonnementsdiensten voor onder meer smartphones, laptops en gadgets voor een vast maandbedrag.

Kant-en-klare diensten Leasi

“Met deze samenwerking wordt een belangrijke stap gezet richting een circulaire economie en een functionele economie, waarbij duurzaamheid en verantwoordelijkheid centraal staan in het gebruik van technologieproducten.”

Recommerce en Leasi streven er naar eigen zeggen naar om de technologiemarkt te transformeren. Dit willen de doen door nieuwe consumptiepatronen die duurzaamheid waarderen te introduceren en de levensduur van producten verlengen.

“Met vijftien jaar expertise vereenvoudigen we de overgang van onze partners naar duurzame praktijken door kant-en-klare oplossingen aan te bieden om een aanbod van refurbished producten te creëren.”

Refurbished apparaten beginnen steeds vaker hun weg te vinden in de leasemarkt. Eerder dit jaar is ook Foxway gestart met het aanbieden van premium-refurbished smartphones als Device-as-a-Service.

Mobiele versie afsluiten