Recommerce en Vodafone zien groeiende behoefte aan refurbished in 2023

Europeanen zijn meer dan ooit bereid om refurbished smartphones aan te schaffen, zo stelt althans Recommerce in hun jaarlijkse Barometer.

Augustin Becquet - Spreker Circulaire IT Congres Nederland 2023

In 2023 groeide de wereldwijde markt voor tweedehands smartphones tot 309 miljoen eenheden en wordt verwacht tegen 2027 meer dan 431 miljoen eenheden te bereiken, ondanks inflatoire druk vanaf 2022, zo stelt het rapport dat in aanloop naar MWC wordt uitgegeven in samenwerking met Vodafone. Het onderzoek, uitgevoerd door Kantar, volgde consumentensentimenten in twaalf Europese landen.

Ondanks stijgende levenskosten overweegt 35 procent van de Europeanen hun smartphone te vernieuwen, waarbij 27 miljoen refurbished apparaten naar verwachting verkocht zullen worden. Meer dan 52 procent van de Europeanen overweegt een refurbished smartphone te kopen. Milieubewustzijn en betaalbaarheid zijn belangrijke drijfveren voor deze trend.

Verschuiving

Meer dan 60 procent van de ondervraagde consumenten in markten als Roemenië en Spanje geeft aan van plan te zijn een refurbished apparaat te kopen. In gevestigde markten zoals Frankrijk vertegenwoordigen gereviseerde smartphones al tot 15 procent van het totale marktaandeel in de detailhandel, en meer dan 35 procentvan de mensen heeft al een refurbished smartphone gekocht.

“We staan aan de voorhoede van deze verschuiving in consumentengedrag, waarbij we hoogwaardige, refurbished apparaten aanbieden die een aanzienlijke milieubijdrage leveren”, zegt Augustin Becquet, CEO van Recommerce.

Mobiele versie afsluiten