Martin Series van Foxway ziet sourcing als grote uitdaging circulaire IT

Martin Series, Senior Director Global Services bij Foxway, deelde tijdens het Jaarcongres Circulaire-IT zijn inzichten over circulaire technologie en duurzaamheid binnen de IT-industrie.

Martin heeft al ruim 25 jaar ervaring in de IT-sector, waarbij hij zich voornamelijk heeft gericht op de vervangings- en B2B-omgeving, werken met OEM’s, leasemaatschappijen en system integrators. Foxway, zo begint hij zijn verhaal, heeft als doelstelling om circulaire en duurzame technologie voor iedereen beschikbaar te maken, en doet dat met een team van ongeveer 1400 mensen en het beheer van 1,5 miljoen apparaten, richt Foxway zich op herstel, levenscyclusbeheer en advisering voor organisaties.

De uitdagingen in sourcing werden ook aangestipt, met de noodzaak om voldoende volume en kwaliteitsproducten te verkrijgen voor refurbishment en herplaatsing in verschillende levenscycli. Op dit moment beheert Foxway zelf 1,5 miljoen apparaten, maar per uur verhandelen ze minstens 2,5 miljoen apparaten per uur. “Om te kunnen refurbishen, en ook hoe we apparaten meerdere levens kunnen geven, is het belangrijk dat we die volumes kunnen krijgen”, zegt hij.

Auto-industrie

Martin benadrukte de uitdagingen van de IT-industrie met betrekking tot duurzaamheid, inclusief de impact van software op veroudering en de noodzaak om producten repareerbaar en recyclebaar te maken. Het goede nieuws volgens hem is: die kant gaat het op, zoals ook de automotive branche het gebruikte ondertussen in het businessmodel heeft vervlegd. “Het voelt alsof het dezelfde manier is dat we gaan met onze IT-apparatuur in de toekomst.”

Foxway draagt haar steentje onder meer bij met een SaaS-oplossing gebaseerd op het Microsoft Refurbisher-programma. Daarbij delen ze digitale sleutels voor refurbished software. “Wat is de belangrijkste reden dat apparaten verouderd raken? Het is de software”, zegt Martin. “En dan bedoel ik niet eens de software van de fabrikant.” Martin onderstreept de cruciale rol van IT in relatie tot klimaatverandering en benadrukte Foxway’s doel om apparaten meerdere keren te hergebruiken, te repareren en opnieuw te verkopen, waardoor een gesloten kringloopsysteem wordt gecreëerd.

Foxway The Circular Journey PDF

Mobiele versie afsluiten