Foxway verkoopt refurbished smartphones via Deense operator

De Deense mobiele operator 3 Denmark gaat refurbished smartphones verkopen die worden geleverd door Foxway.

De nieuwe lijn heet 3LikeNew en is een reactie op de stijgende vraag vanuit klanten. De lancering volgt op een online pilotprogramma in december en januari. 3 Denmark werkt als samen met Foxway voor de inruil van telefoons.

Prijzen

Het bedrijf verkoopt momenteel vier modellen van gebruikte smartphones op zijn website. Een tweedehands iPhone 13 Pro kost 630 euro, of is beschikbaar voor 16 euro per maand gedurende 40 maanden. Een gebruikte iPhone 12 Pro kost iets meer dan 500 euro, of 13 euro per maand. Een iPhone 12 Mini is verkrijgbaar voor 335 euro (8 euro per maand). Een gebruikte Samsung Galaxy S22 heeft een prijskaartje van 450 euro, of bijna 12 euro per maand.

Uit een enquête die 3 Denmark heeft laten uitvoeren door YouGov blijkt dat 43 procent van de respondenten overweegt een gerecyclede smartphone te kopen, met name onder jongeren tussen 18 en 29 jaar waar dit percentage stijgt tot zes op de tien mensen.

Wellicht wordt het tijd dat dit soort refurbished aanbiedingen ook in de Nederlandse operatorwinkel vaker voor gaat komen.

Mobiele versie afsluiten