Flex IT, HP Benelux en Dustin brengen premium-refurbishedmodel naar Scandinavië

HP Benelux en Flex IT hebben hun productlijn ‘HP Approved Selection by Flex IT’ met hulp van Dustin geïntroduceerd in de Nordics.

HP Benelux, Flex IT en Microsoft introduceerden ‘HP Approved Selection by Flex IT’ in 2021. De circulaire productlijn is ontworpen om grondstoffen te besparen, de levensduur van IT-devices te verlengen en e-waste, de snelst groeiende afvalstroom in de Europese Unie, te verminderen. Alle laptops en desktops zijn uitgerust met nieuwe OEM Microsoft-licenties. Het ‘HP Approved Selection by Flex IT’-programma biedt diverse verkoopmodellen, waaronder Buy-Back, Nieuw, Renew, Verhuur en Refurbishment.

Succes

Met de introductie op de Scandinavische markten willen HP, Flex IT en Microsoft hun activiteiten naar eigen zeggen uitbreiden en de toegevoegde waarde van het programma in andere Europese landen demonstreren. Het HP Approved Selection-programma begon als een pilotproject in Nederland en dient volgens Flex IT nu als succesvolle businesscase voor duurzame IT-oplossingen.

“De ecologische voetafdruk is een belangrijke parameter voor organisaties bij het definiëren van hun succes en aantrekkelijkheid voor hun (zakelijke) partners, belanghebbenden en werknemers”, zegt Sindre Børdal, Head of Commercial Channel Nordics bij HP Inc. “De inkoop van technologie kan een belangrijk bijdrage leveren aan het streven naar een meer duurzame wereld. Het HP Approved Selection-programma biedt organisaties de mogelijkheid de levensduur van IT-producten aanzienlijk te verlengen en hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Tegelijkertijd krijgen zij alle kwaliteitsgaranties die ze mogen verwachten. HP Approved Selection wint snel terrein in Nederland en het is een logische stap om deze propositie ook beschikbaar te maken in de Scandinavische markten.”

Aat van de Polder, Director of Business Development bij Flex IT Distribution, stelt dat de uitbreiding naar de Nordics een kans biedt om het circulaire portfolio breder op de markt te zetten. “We zijn ervan overtuigd dat we ons productenaanbod verder kunnen verbeteren door uitbreiding naar een markt die vooroploopt in duurzaamheid.”

Mobiele versie afsluiten