Apple verhoogt prijzen vervangende accu’s

Vanaf maart gaan de prijzen van vervangende accu’s voor de oudere iPhonemodellen en alle iPads en Macbooks flink omhoog, zo meldt de website 9to5Mac.

Met ‘ouder’ worden alle Appel-smartphones bedoeld die niet de meest recente iPhone 14 zijn. De vervanging van smartphoneaccu’s wordt 24 euro duurder, en gaat 99 euro kosten. De iPhone SE stijgt in prijs van 55 euro naar 79 euro.

MacBooks en iPads

Voor iPads gaat het 40 euro duurder worden om de accu te vervangen, met uitzondering van de instapmodellen. Gebruikers die de accu van hun MacBook Pro willen vervangen zijn het duurst uit: zij gaan 289 euro betalen per vervanging. Ook de accu voor de MacBook Air stijgt flink in prijs.

Voor Nederland heeft dit grote gevolgen voor reguliere gebruikers. Officieel is het immers nog niet mogelijk om zelf een accu van Apple op de kop te tikken, maar moeten vervangingen via Apple zelf worden geregeld. Right to Repair moet daar deels een eind aan gaan maken, maar dat is in Nederland, in tegenstelling tot bijvoorbeeld België, nog niet doorgevoerd.

Mobiele versie afsluiten