Altkin sluit zich aan bij Community Circulaire-IT.nl

Altkin, aanbieder van circulaire printcardridges OWA, heeft zich aangesloten bij de Community van Circulaire-IT.nl.

Het bedrijf richt zicht op het refurbishen van cartridges, waarmee het een positieve impact claimt op zowel het milieu als de printkosten. Volgens Altkin is de impact van de keuze voor printcardridges groter dan meestal wordt gedacht, en het bedrijf herstelt deze in hun oorspronkelijke, perfecte staat. Daarop biedt Altkin ook een kwaliteitsgarantie op de OWA cardridges en toners.

Lege cartridges worden ingezameld, individueel geïnspecteerd, gereinigd, en vervolgens volgens een nauwgezet proces gevuld en gemonteerd. Diverse printtesten zorgen ervoor dat de printkwaliteit vergelijkbaar is met die van originele producten, resulterend in haarscherpe en heldere afdrukken. Omdat er niets aan de oorspronkelijke uitvoering van de cartridge wordt veranderd, past deze altijd in de printer en blijft de werking hetzelfde, zo garandeert Altkin. Eventuele defecten worden gedekt door volledige garantie.

Recycling

Als hergebruik niet mogelijk is, worden de cardridges omgezet in kantoorartikelen, waardoor er geen sprake is van afval. Voor bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel hebben, biedt printen met OWA de mogelijkheid om de milieuvoetafdruk met maar liefst 40 procent te verlagen. Dit komt overeen met een duurzame bedrijfsvoering, waarbij wordt bespaard op printkosten zonder concessies te doen aan kwaliteit. OWA maakt deze prestatie mogelijk door te zorgen voor een vergelijkbare of zelfs grotere printcapaciteit dan originele cartridges.

Altkin beschikt over verschillende kwaliteits- en milieucertificeringen, waaronder ISO- en DIN-certificeringen die de printkwaliteit en het fabricageproces waarborgen. Bovendien heeft OWA diverse milieulabels zoals Nordic Ecolabel, NF Environnement, en Ecovadis. Het bedrijf voldoet aan alle Europese regels omtrent milieubescherming, zoals WEEE, REACH en ROHAS, en communiceert duidelijk over de impact van haar producten op de circulaire economie via de OWA-score op de verpakking.

Neem voor meer informatie contact op met: 

Natalie Vane
Accountmanager Altkin
e-mail: Natalie.vane@armor-group.com

Mobiele versie afsluiten