Zomercolumn: Robbert Tan – Solutions & Services Group Leader Lenovo

Digitale transformatie is complex en CIO’s kijken hierbij nadrukkelijk naar leveranciers om oplossingen te bieden. Dit is waarom Lenovo op 26 en 27 September sterk aanwezig is op Digital Transformation Week, aldus Robbert Tan, Solutions & Services Group Leader bij Lenovo Benelux.

Eerder dit jaar heb ik de resultaten van een Lenovo-enquête onder ogen gekregen, waarbij CIO’s van over de hele wereld aangeven dat ze nieuwe IT-investeringen noodzakelijk achten om competitief te blijven. Daarnaast geven CIO’s aan dat ze liever investeren in innovatieve technologie in plaats van het optimaliseren van de huidige technologiestack, en dat ze AI en machine learning als belangrijk agendapunt zien. Echter, een meerderheid denkt dat budgetrestricties ervoor zorgen dat er onvoldoende in deze innovaties kan worden geïnvesteerd.

De Lenovo-enquête onder Global CIO’s 2023 schetst een duidelijk beeld van de actuele uitdagingen waar IT-leiders mee geconfronteerd worden terwijl zij werken aan digitale transformatie vraagstukken. Als antwoord hierop zeggen ze dat er prioriteit wordt gegeven aan wendbare technologiestacks en teams (81 procent) door gebruik te maken van as-a-Service oplossingen (91 procent) die schaalbaar, flexibel en kostenefficiënt zijn.

De enquête onthult ook dat 9 op de 10 CIO’s zeggen dat hun verantwoordelijkheden zijn geëvolueerd buiten traditionele rollen. Deze verantwoordelijkheden omvatten steeds meer mensgerichte uitdagingen zoals het beheren van externe werknemers (59 procent) en wereldwijd gedistribueerde teams (58 procent), het werven en behouden van talent (50 procent), diversiteit, gelijkheid en inclusiviteit (55 procent) en duurzaamheid (44 procent).

En naarmate de uitdagingen voor CIO’s in omvang en intensiteit toenemen, geldt dat ook voor hun verwachtingen ten aanzien van technologieaanbieders. CIO’s hebben behoefte aan partners die op belangrijke gebieden een stap extra zetten. Sterker nog, de helft van de ondervraagden gaf aan dat ze met name hulp van leveranciers nodig hebben om de organisatorische wendbaarheid te vergroten.

Digital Transformation Week

Dit is waarom Lenovo op 26 en 27 September sterk aanwezig zal zijn op Digital Transformation Week, waar we inzichten en begeleiding bieden op onderwerpen als de digitale werkplek, hybride cloud en duurzaamheid, evenals andere oplossingen die Lenovo kan bieden. Tijdens de door ons geleide sessies en op de Lenovo-stand kunnen bezoekers het volgende verwachten:

• Oplossingen die de werkplek transformeren voor een betere werknemerservaring;
• Volledige IT-diensten die digitale transformatie versnellen;
• Krachtige infrastructuuroplossingen die hybride cloud en wendbare IT bieden;
• Slimme end-to-end oplossingen waarmee we klanten helpen om duurzaamheidsdoelen te bereiken over de gehele IT-levenscyclus.

Bewezen expertise op deze domeinen draagt bij aan succes en Lenovo is een leidend bedrijf op het gebied van groei, innovatie, operationele excellentie, duurzaamheid en digitale transformatie. Het is voor ons logisch om deze interne successen en leerpunten door te geven aan onze klanten in de vorm van toekomstbestendige en flexibele Infrastructure-as-a-Service oplossingen en innovaties waarbij naar gebruik kan worden betaald.

Bezoek ons tijdens Digital Transformation Week op 26 en 27 september op stand #28 voor meer informatie of klik hier om een gesprek aan te vragen met een van onze experts. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen.

Mobiele versie afsluiten