Yves Gheeraert, Blancco: datawipingbranche staat voor twee uitdagingen

Bij Blancco, leverancier op het gebied van dataverwijdering en diagnostics, zien ze dat de markt ondertussen meer vraagt dan gegevens wissen.


Dat zegt Yves Gheeraert, Senior Director voor de Benelux, Frankrijk, Afrika, Zuid-Europa en Latijns-Amerika van Blancco, in een interview met ITchannelPro. Hij benadrukt dat er twee belangrijke uitdagingen in de branche. “De eerste uitdaging is het gebrek aan bewustzijn bij sommige gebruikers, die simpelweg hun apparaten dumpen zonder zich bewust te zijn van de risico’s van dataverlies”, zegt hij. “De tweede uitdaging betreft gebruikers die wel op de hoogte zijn van dataveiligheid, maar denken dat het onmogelijk is om data volledig te verwijderen. Zij kiezen ervoor om de media door de shredder te halen, terwijl dat helemaal niet nodig hoeft te zijn.”

Compatibiliteit

Daarvoor zijn wel aanzienlijke investeringen nodig in Research and Development. De software moet goed functioneren op diverse hardwareplatforms. Blancco werkt daarvoor nauw samen met Original Equipment Manufacturers (OEM’s) om compatibiliteit te waarborgen. Yves benadrukt dat de komst van SSD’s een belangrijk aspect is, omdat ze robuust zijn en geen last hebben van mechanische slijtage, wat het wissen van gegevens eenvoudiger maakt.

Het volledige interview met Yves Gheeraert van Blancco is te lezen in ITchannelPro 5 die binnenkort verschijnt

Mobiele versie afsluiten