Worldfavor lanceert CO2e Emission Calculator

Worldfavor, een platform voor het raadplegen en delen van ESG-data, introduceert de CO2e Emission Calculator.

De tool biedt bedrijven en investeerders data over de scope 3-emissies van hun leveranciers en portefeuillebedrijven. Zo wil Worldfavor hen een compleet beeld geven van hun klimaatimpact zodat ze slimme maatregelen kunnen nemen.

Scope-3

Steeds meer organisaties in de publieke en private sector vragen volgens Worldfavor rapportages over scope 3-emissies. Dit gaat onder andere over de indirecte CO2-uitstoot binnen de supply chain van bedrijven en investeerders. De groeiende vraag naar deze data stelt bedrijven voor de uitdaging om de volledige omvang van hun klimaatimpact in kaart te brengen. Inzicht in de scope 3-emissies en verbetermogelijkheden vereisen nauwkeurige emissiegegevens. Veel leveranciers en portefeuillebedrijven missen echter de tools, middelen en kennis om de vereiste informatie te leveren.

Met de nieuwe CO2e Emission Calculator van Worldfavor kunnen leveranciers en portefeuillebedrijven zelf hun uitstoot berekenen en daarover rapporteren. Omdat niet alle bronnen van schadelijke emissies voor elk bedrijf even relevant zijn, biedt de CO2e Emission Calculator de functie om data te filteren. Zo krijgen organisaties een beeld van de emissiefactoren die binnen hun sector gerapporteerd worden.

Inzichten en data

De tool maakt alle data inzichtelijk. Gebruikers kunnen hun totale emissie inzien of inzoomen op de CO2-uitstoot die gekoppeld is aan specifieke bedrijfsactiviteiten. Het doel van de calculator is om bedrijven en investeerders een compleet beeld van de CO2-voetafdruk van alle bedrijfsactiviteiten te geven. Hiermee kunnen zij gefundeerde beslissingen nemen en prioriteiten stellen bij het terugdringen van de uitstoot.

Met de CO2e Emission Calculator kunnen leveranciers en portefeuillebedrijven ook inzichten exporteren en vertalen naar overzichtelijke spreadsheets. Deze zijn vervolgens te delen met investeerders, zakelijke partners en andere belanghebbenden.

“Worldfavor gelooft dat duurzaamheid cruciaal is voor het succes van elke onderneming. Wij zijn trots dat we onze klanten hiermee kunnen helpen met de CO2e Emission Calculator. We kijken uit naar de positieve impact die deze tool zal hebben op bedrijven en investeerders die hun CO2-voetafdruk willen verkleinen”, zegt Andreas Liljendahl, de CEO van Worldfavor.

Mobiele versie afsluiten