WeTransfer ‘bespaart 78 procent CO2-uitstoot met AWS-tool’

WeTransfer claimt dat het de CO2-uitstoot van hun servergebruik met 78 procent heeft verminderd met de Customer Carbon Footprint Tool van Amazon Web Services (AWS).

AWS
WeTransfer heeft gebruikgemaakt van de Customer Carbon Footprint Tool om inzicht te krijgen in de CO2-uitstoot die wordt gegenereerd door het gebruik van AWS. Dit heeft volgens het bedrijf geleid tot inzichten in mogelijke veranderingen om de impact op het milieu te verminderen. In 2021 was het servergebruik verantwoordelijk voor 91 procent van de totale CO2-voetafdruk van WeTransfer.

Om de energie-efficiëntie te verbeteren, heeft WeTransfer naar eigen zeggen een energie-optimalisatiestrategie ontwikkeld met behulp van Amazon EC2 Auto-scaling. Deze benadering zorgt voor een flexibele aanpassing van de rekencapaciteit, waarbij de capaciteit kan worden opgeschaald of verlaagd op basis van de behoefte. Hierdoor wordt voorkomen dat onnodige computertijd en servercapaciteit worden gebruikt, waardoor de impact op het milieu wordt verminderd.

Optimalisatie

WeTransfer wordt wereldwijd gebruikt door meer dan tachtig miljoen mensen uit 190 verschillende landen om creatief werk te delen en samen te werken. Lina Ruiz, directeur Social Responsibility van WeTransfer, benadrukt het belang van bewustzijn rondom het energieverbruik van digitale activiteiten, zoals videoconferenties, e-mailverkeer en het bekijken van advertenties, omdat deze activiteiten leiden tot CO2-uitstoot. Ze merkt op dat de toenemende mobiele toepassingen deze kwestie urgenter maken, aangezien datacenters steeds vaker worden gebruikt. Het optimaliseren van deze diensten zal een positieve impact hebben op toekomstige uitstoot.

WeTransfer streeft ernaar een rolmodel te zijn voor andere organisaties en heeft een toolkit ontwikkeld, genaamd de “Doing Business Better review”. Deze toolkit bevat best practices en inzichten die organisaties kunnen gebruiken om de CO2-voetafdruk van hun digitale activiteiten of advertenties te verminderen.

Mobiele versie afsluiten