Vertiv brengt houten datacentermodules op de markt

Vertiv maakt voor een nieuw prefab-datacenterconcept, TimberMod, gebruik van houtachtige materialen in plaats van staal.

De nieuwe benadering van datacenterconstructie moet volgens Vertiv de duurzame doelstellingen ondersteunen door milieuvriendelijkere materialen in te zetten. Dit zal het bedrijf moeten helpen bij het verminderen van de uitputting van natuurlijke hulpbronnen en het beperken van de CO2-uitstoot. Vertiv TimberMod voldoet volgens de producent aan de gangbare bouwnormen en biedt duurzaamheid tegen natuurlijke krachten, zoals seismische activiteit en sterke wind. Naast deze bouwtechnische voordelen draagt het esthetische ontwerp bij aan de integratie van datacenters in verschillende omgevingen.

Innovatief

“Ons doel is om innovatieve oplossingen te vinden die de CO2-uitstoot in datacenters verminderen door het gebruik van milieuvriendelijke materialen en bouwprocessen,” zei Viktor Petik, vicepresident van Vertiv’s modulaire geïntegreerde oplossingen in de EMEA-regio. “Vertiv TimberMod biedt een milieuvriendelijkere optie zonder de prestaties in gevaar te brengen, wat gunstig is voor zowel het milieu als de operationele efficiëntie van onze klanten.” Vertiv TimberMod is een uitbreiding het bestaande assortiment van modulaire datacenters en komt dus nergens voor in de plaats. De eenvoudige implementatie en schaalbaarheid maakt het geschikt voor datacenters van verschillende omvang, aldus Vertiv.

“Hoewel datacenters met houtachtige materialen geen nieuw concept zijn, zijn ze nu breder toegankelijk omdat een belangrijke leverancier van modulaire datacenters dit materiaal aanbiedt, met de garantie van betrouwbaarheid,” merkt Vlad Galabov, directeur cloud en datacenters bij Omdia, op.

Mobiele versie afsluiten