Trust toont duurzame voortgang met nieuw impact report

Trust heeft voor de tweede keer een impact report uitgegeven, deze keer over de periode 2021-2022.
De duurzame doelen zijn nog een keer extra aangescherpt ten opzichte van het vorige rapport en dat heeft volgens de hardwareleverancier effect gehad.

Zo ontving het bedrijf afgelopen juni een zilveren EcoVadis Medal, waarmee de producent behoort tot de top 25 procent meest duurzame bedrijven die door het duurzame ratingbureau zijn beoordeeld.

In 2021-2022 heeft Trust zich gericht op het meten van haar ecologische voetafdruk over de gehele levenscyclus en het onderzoeken van mogelijkheden om de negatieve impact (CO2eq) op het milieu te verminderen en tegelijkertijd de circulariteit van producten te verbeteren.

Heroverweging

Trust heeft onder meer Ecodesign-richtlijnen opgezet. Daarbij worden het ontwerp, ontwikkeling en gebruik van producten onder de loep genomen met als doel om gedurende de complete levenscyclus nieuwe manieren te vinden om te voldoen aan prestatie- en kwaliteitseisen, gecombineerd met minder verbruik. Dit gedurende de volledige lifecycle van de producten. Deze richtlijnen worden nu gebruikt om onze leveranciers aan te moedigen duurzamer te produceren.

Ook introduceerde Trust de eerste van een hele rits producten met post-consumer gerecycled plastic, en verkocht het de eerste producten met een eigen FSC®-label op de verpakking. Voortaan streeft het bedrijf ernaar om 80 procent van alle nieuwe producten met gerecycled materiaal te maken en 75 procent van alle nieuwe verpakkingen van FSC-gecertificeerd karton.

Certificeringen

Trust motiveert en traint leveranciers om te voldoen aan de duurzaamheidseisen van het bedrijf en vraagt daarom om certificeringen die de herkomst van gerecyclede materialen aantonen. Daarnaast doet Trust het verzoek bij toeleveranciers om een BSCI-certificering te behalen.

Het Impact Report 2021-2022 van Trust is hier te downloaden.

Mobiele versie afsluiten