Trust krijgt zilveren EcoVadis medaille

erkenning voor inspanningen op het gebied van duurzaamheid

Trust, leverancier van digitale accessoires voor de Gaming en Home & Office markt, kondigt met trots aan dat het een Silver EcoVadis medaille heeft ontvangen. EcoVadis wordt beschouwd als ’s werelds meest betrouwbare leverancier van duurzaamheidsbeoordelingen voor bedrijven.

EcoVadis silver medalEcoVadis beoordeelt wereldwijd organisaties in alle sectoren op een aantal gebieden die cruciaal zijn voor het bereiken van duurzame doelen, waaronder milieu, arbeid en mensenrechten, ethiek en duurzaam inkopen. De organisatie erkent in het bijzonder de praktijken van Trust op het gebied van milieu en arbeid, en mensenrechten.

Allard Boer, CFO: “Deze rating is echt een beloning voor de verbeteringen die we hebben doorgevoerd. Onze score laat zien dat we op het gebied van duurzaamheid tot de top 25% van onze reeds door EcoVadis beoordeelde industrie behoren. Enerzijds is het een mooi compliment om tot de koplopers te behoren. Aan de andere kant betekent het dat er werk aan de winkel is voor de hele branche. We willen anderen inspireren en gaan graag de dialoog aan met de partners in onze waardeketen.”

Dorothee de Backer, Hoofd Producten: “We zetten ons in om onze ecologische voetafdruk continu te verlagen en streven naar circulariteit en eerlijke arbeidsomstandigheden in onze toeleveringsketen. Daarom werken we nauw samen met organisaties als EcoVadis om de principes van ESG te integreren in onze activiteiten en om eerlijke digitale accessoires te ontwikkelen. Eerlijk voor mensen. Eerlijk voor de planeet. Tegen eerlijke prijzen.”
Trust zal de EcoVadis beoordeling gebruiken als een nulmeting om verbeterpunten te identificeren. Martijn Lutgerink, CCO: “We willen consumenten een betaalbaar groen alternatief bieden. Duurzamer worden en tegelijkertijd de prijzen betaalbaar houden vraagt om slim denken, doorzettingsvermogen en samenwerking met alle partners in de waardeketen.”

Duurzaamheid bij Trust

Tweeënhalf jaar geleden integreerde Trust Environmental, Social en Governance (ESG) in haar bedrijfsstrategie. Sindsdien zijn er vele stappen gezet om dat doel te bereiken. Bij elk nieuw product dat wordt ontwikkeld, kijkt Trust naar de verschillende gebieden waarop het een verschil kan maken.

Van verpakking tot product

Trust heeft al grote stappen gezet op het gebied van duurzame verpakkingen. Kleinere verpakkingen zorgen tegelijkertijd voor minder materiaal en minder CO2-uitstoot tijdens transport. Trust richt zich nu op – en slaagt in – het verminderen van plastic in verpakkingen. Voor de nieuwe Yvi+ muis, bijvoorbeeld, is de verpakking 100% plastic-vrij.

Trust streeft ernaar eerlijke en betaalbare producten aan te bieden aan iedereen. Het bedrijf spreekt met leveranciers over hoe ze hun producten efficiënter kunnen maken in termen van energieverbruik. Een ander groot effect betreft het soort materialen dat in haar producten wordt gebruikt, waarbij zij ernaar streeft om zoveel mogelijk gerecyclede materialen te gebruiken. Trust is erin geslaagd dit voor elkaar te krijgen en heeft het zijn eerste gecertificeerde producten van gerecyclede materialen geïntroduceerd. En er komt nog meer aan in de nabije toekomst.

Aanjager van positieve verandering

Trust wil een drijvende kracht zijn voor positieve verandering en is toegewijd aan het produceren van steeds duurzamere producten. Van het gebruik van gecertificeerd post-consumer gerecycled plastic en FSC-gecertificeerde houtvezels, tot oplaadbare batterijen en kleinere verpakkingen: Trust wil doen wat juist is – het milieu beschermen – en tegelijkertijd consumenten blijven voorzien van producten die ze kennen, waar ze van houden en waarop ze vertrouwen.

Meer informatie over Clevergreen en de inspanningen van Trust op het gebied van duurzaamheid is hier te vinden.

Mobiele versie afsluiten