Trust krijgt opnieuw EcoVadis Gold award

Trust heeft voor de tweede keer de EcoVadis Gold award ontvangen, wat de groene uitstraling van de producent opnieuw bevestigt.

Trust

Het Nederlandse bedrijf zich schaart in de top 5 procent van duurzame- en sociaalgerichte bedrijven in hun branche. EcoVadis erkent met de Gold erkenning dat Trust ernaar streeft producten op een eerlijke en ethische manier te produceren.

Verhoogde eisen

Trust ontving de gouden EcoVadis-onderscheiding voor het eerst eind 2022. Dat komt volgens het bedrijf door sterke prestaties op het gebied van milieu, maatschappij en goed bestuur. Sinds januari heeft EcoVadis de eisen voor de meeste medaillecategorieën echter aangescherpt. Daarom, zo zegt Trust, is de erkenning van dit jaar van nog meer waarde.

Trust behoudt haar positie in het 96e percentiel van duurzame bedrijven in de branche. “Met steeds meer bedrijven die Ecovadis aanvragen en de daaruit voortvloeiende hogere eisen om de awards te behalen, is het behouden van de Gold-status een extra bijzondere prestatie”, zegt CEO Jeroen Hoogland. “Dit zou niet mogelijk zijn geweest zonder de steun van iedereen bij Trust en de voortdurende samenwerking met onze partners, en we kijken ernaar uit om deze zeer hoge standaard te blijven handhaven.”

Gerecycled plastic

Het afgelopen jaar heeft Trust onder meer de nadruk gelegd op het verminderen van de impact op het klimaat van zowel producten als verpakkingen. Zo bevat 40 procent van alle nieuw ontwikkelde producten gerecyclede materialen. Producten zoals het Lyra toetsenbord, gemaakt met 85 procent gerecycled plastic, zijn verpakt in een 100 procent plastic-vrije doos.

Ook maken meer verpakkingen en producten gebruik van FSC-gecertificeerde materialen. De Boye muismat is gemaakt met een 100 procent FSC-gecertificeerde antislip onderkant van natuurlijk rubber. De Luminus RGB Gaming Desk heeft een bureaublad van FSC-gecertificeerd hout.

Trust verduurzaamt de distributieketen, zo claimt het bedrijf. 61 procent van alle leveranciers is BSCI-gecertificeerd. Ook is 92 procent van de leveranciers in de afgelopen twee jaar gecontroleerd om ervoor te zorgen dat er eerlijke en ethische normen worden gehanteerd.
De producent wil zijn duurzame groei voortzetten door bijvoorbeeld te streven naar dat 80 procent van alle nieuwe producten van gerecycled gemaakt is, en 90 procent van alle nieuwe verpakkingen van FSC-gecertificeerd karton.

Eind vorig jaar publiceerde Trust al een Impact Report.

Mobiele versie afsluiten