Trust gaat voor circulair en doet dat zo

Hardwareleverancier Trust heeft het gebruik van plastic in verpakkingen in 2020-2021 met 37 procent teruggebracht, zo meldt het bedrijf in zijn Impact Report voor 2020-2021.

De afgelopen twee jaar heeft de producent sterk ingezet op verduurzaming, mede ingegeven door de enorme omzetgroei voor computeraccessoires. Trust heeft daarvoor onder meer Life Cycle-analyses uitgevoerd, is uitgebreid overlegd met aandeelhouders, en is een analyse gemaakt over de impact van de bedrijfsactiviteiten en de waardeketen.

Doelen

In 2040 wil het bedrijf volledig circulair zijn, en klimaatneutraal in 2030. Daarvoor heeft Trust drie doelen gesteld die in lijn zijn met de duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties. Daar waar mogelijk, zo schrijft Trust in het Impact Report, is dat het bedrijf waar mogelijk ruwe materialen niet inzet, het gebruik terugbrengt waar dat niet mogelijk is, en dat de rest wordt gerecycled.

Kwantificering staat hierbij centraal, en naast de verpakkingen worden ook stappen gezet in de bedrijfsorganisatie. In Nederland is bijvoorbeeld Wieger Deknatel aangesteld als Sustainability / ESG Consultant bij Trust. Ook is een productpaspoort ingevoerd, en werkt Trust volgens de drie scopes van het GHG Protocol.

Het rapport is hier te downloaden.

 

Mobiele versie afsluiten