Trust claimt ESG-voortgang in ‘uitdagende marktomstandigheden’

In het recent uitgegeven ‘Impact Report 2022-2023’ zegt Trust aanzienlijke vooruitgang te hebbe geboekt op het vlak van duurzaamheid en ESG.

Het rapport benadrukt volgens Trust de toenemende behoefte van klanten om ESG-gerelateerd bewijs, en daar komt Trust met succes aan tegemoet. In het streven naar sociale verantwoordelijkheid in de toeleveringsketen streeft Trust ernaar al hun belangrijkste leveranciers BSCI-gecertificeerd te hebben, wat eerlijke arbeidsomstandigheden moet garanderen. Met het oog op milieuverantwoordelijkheid heeft Trust haar Clevergreen-programma herzien. Producten moeten intern voldoen aan strengere duurzaamheidscriteria, waaronder het gebruik van gerecyclede materialen en verpakkingen die gemakkelijk recyclebaar zijn. Het bedrijf breidde dit programma uit van 29 naar 97 producten, waarbij de productie van items als de FORTA-headset een vermindering van CO2-uitstoot met 1,14 kg per product realiseerde ten opzichte van eerdere modellen. Een ander voorbeeld is de Trezo Comfort draadloze toetsenbord-muiscombinatie. Het gebruik van gerecycled plastic leidde tot een totale reductie van 324 metrische ton CO2 per jaar bij hun huidige verkoopvolumes.

Nieuwe producten

Recentere introducties zijn de Ody II draadloze toersenbord-muisset, met een muis met instelbare cursorsnelheid tussen 800 en 1600 dps en waarbij het toetsenbord ook los verkrijgbaar is, de Dalyx 6-in-1 USB-C adapter met HDMI4K@60Hz, tot 5Gbps op twee USB 3.0-poorten, 100W op de USB-C-oplaadpoort en Gigabit ethernet, en de Halyx 5-poorts USB-C hub met vier USB-C-poorten en een doorgavepoort van 100W. Eerder in het jaar introduceerde het bedrijf onder meer de Maxo USB-C laders voor mobiele apparaten en de duurzaam vervaardigde Avana tassenset en Lisboa rugzak.

Trust benadrukt het gebruik van internationaal erkende certificeringsprogramma’s om de geldigheid van hun duurzaamheidsclaims te waarborgen, met een focus op het verkrijgen van bewijs van de herkomst van gerecyclede materialen en een toename in het gebruik van FSC®-gecertificeerde materialen. Bovendien werkt Trust aan audit- en certificeringskaders om te voldoen aan nieuwe EU-regelgeving met betrekking tot gerecyclede inhoud in producten en verpakkingen, evenals verantwoordelijkheid in de toeleveringsketen. Ondanks uitdagende marktomstandigheden handhaaft Trust naar eigen zeggen haar inzet om eerlijke producten te bieden tegen eerlijke prijzen.

Mobiele versie afsluiten