ThePhoneLab opent fysieke inleverpunten voor Swappie

ThePhoneLab en de Finse reseller van refurbished smartphones Swappie gaan samen fysieke inleverpunten voor gebruikte telefoons aanbieden in de tien winkels van ThePhoneLab.

Het initiatief komt volgens de twee partijen voort uit de groeiende vraag naar persoonlijke service. Volgens Swappie heeft 31 procent van de Nederlandse gebruikers een voorkeur voor fysieke inleverpunten boven versturen. Swappie claimt ook dat 40 procent van de Finse consumenten die hun iPhone via een inleverpunt hebben verkocht, dit niet zouden hebben gedaan zonder de mogelijkheid om naar een fysieke locatie te gaan. Swappie had al een inleverpunt in Amsterdam, maar opent die dus ook in de tien winkels van ThePhoneLab in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Haarlem en Alkmaar.

Tweede leven

“Ik vind het belangrijk dat het voor consumenten zo gemakkelijk mogelijk wordt gemaakt om een duurzame keuze te maken”, zegt Martine Hardeveld Kleuver, Country Manager voor Nederland en België bij Swappie. “ThePhoneLab is net zo enthousiast als wijzelf over telefoons een tweede leven geven en nu wordt dit voor nog meer mensen in Nederland mogelijk.”

Job Hoogendam, Sustainability Officer van ThePhoneLab, voegt toe: “Met ThePhoneLab hebben wij in de afgelopen negen jaar in onze tien winkels al meer dan een half miljoen mobiele telefoons een tweede leven gegeven. Deze samenwerking met Swappie maakt onze impact op hergebruik van iPhones nog groter.”

Mobiele versie afsluiten