The European Broker Meeting deel 3: Groter dan ooit, met nieuwe uitdagingen

The Broker Site, naar eigen zeggen het grootste zakelijke handelsplatform voor gebruikte hardware, heeft de balans opgemaakt voor The European Broker Meeting (EBM) dat eind oktober plaatsvond in Athene.

Het is volgens de organisatie van het event een groot succes geweest. Het aantal bezoekers is uiteindelijk boven de 800 gekomen. Meer deelnemende bedrijven, maar bedrijven komen ook met grotere delegaties naar het event. “Dat maakte het wel extra spannend”, zegt Rhody Plein, Accountmanager bij The Broker Site. “Het is de eerste keer dat we zo’n groot event mochten opzetten. Maar uit de reacties maken we op dat het een succes was. We hebben talloze bedankjes ontvangen, en ook het commentaar dat het het meest efficiënte event in de branche is.”

Met ‘een efficiënt event’ bedoelt Rhody dat de bezoekers aangeven veel nieuwe contacten te leggen en deals te sluiten. EBM is ook echt een who-is-who in de branche voor circulaire IT. “Ik ben hier zelfs een klant tegengekomen die ik alleen via de telefoon heb gesproken”, zegt Sandor Bergsma van ARGO360 bijvoorbeeld. Voor IT4Kids heeft The Broker Site tijdens EBM 25 duizend euro opgehaald. En natuurlijk profiteert het platform zelf ook. “We hebben heel veel nieuwe aanmeldingen”, zegt Rhody. “De mond-op-mond-reclame doet zijn werk goed. Onze sponsors, een twintigtal, hebben allemaal toegezegd opnieuw te sponsoren. Dus we kijken ook naar de maximale capaciteit, want we willen het niet te veel laten verwateren.”

Terug- en vooruitkijken

Een van de dingen die Rhody is opgevallen is dat er een grote groei is in de markt voor refurbished smartphones, met meer attendees uit die hoek. Verder blijft er een beetje pandemieangst hangen, maar het is niets vergeleken met vorig jaar. “In eerste instantie moet het toen plaatsvinden in Hamburg”, vertelt Rhody. “Maar door nieuwe regels in Duitsland moesten we uitwijken naar Boedapest. Dat is gelukkig goed gegaan, vooral als je bedenkt dat het op het laatste moment moest. Ook konden veel bedrijven toch niet komen. Dit jaar was er wel wat angst voor, maar uiteindelijk hebben we er weinig last van gehad.”

Volgend jaar vindt de EBM plaats in Malta. “We moeten vooral buiten de hoofdlocatie ook letten op de capaciteit van de andere locaties voor de informele activiteiten”, zegt Rhody. “Ook de matchmaking gaat preciezer worden, want met zoveel deelnemers is het belangrijk dat je de juiste ontmoetingen inplant.”

Mobiele versie afsluiten