Technavio: markt voor ITAD staat aan vooravond consolidatie

De markt voor IT asset disposition (ITAD) zal tussen 2022 en 2027 toenemen met 7,46 miljard dollar, zo verwacht Technavio na onderzoek.

Dat komt volgens het analistenbedrijf neer op een CAGR van 6,84 procent. De groei zal worden gedreven door de toenemende implementatie van wettelijke voorschriften met betrekking tot gegevensbeveiliging, de toenemende invoering van cloud computing en BYOD-trend, en de groeiende vraag naar IoT-apparaten.

Defragmentatie

De wereldwijde ITAD-markt is volgens Technavio gefragmenteerd, met de aanwezigheid van verschillende wereldwijde en regionale leveranciers. Verkopers richten zich op organische groeistrategieën, zoals productlanceringen, productgoedkeuringen en andere, waaronder patenten en events. Er vinden echter ook wel overnames en partnerschappen plaats binnen dit deel van de markt voor circulaire IT.

De verwachting is dat deze consolidatie zal toenemen en de groei van de markt verder zal versterken. Een voorbeeld is IBM die in november 2021 SXiQ kocht, een Australische leverancier. Ook is CompuCom Systems in augustus 2020 een partnerschap aangegaan met Office Depot om een pakket IT-hardware en diensten aan te bieden aan kleine en middelgrote bedrijven ter ondersteuning van hun activiteiten op afstand in de VS. De toename van het aantal strategische partnerschappen zal de marktleveranciers tijdens de prognoseperiode dus stimuleren, aldus Technavio.

Mobiele versie afsluiten