Swappie introduceert Premium Series refurbished smartphones

Swappie, de Finse leverancier van refurbished iPhones, heeft de Premium Serie van gebruikte apparaten in het portfolio opgenomen.

De Swappie Premium Series is een nieuwe categorie die bovenop de al bestaande Acceptable, Very Good en Excellent categorieën komt. Het doel van de Premium Series is dat de gebruikte iPhones ook echt als nieuw aanvoelen, er geen gebruikssporen zijn en de batterijcapaciteit altijd honderd procent is. De serie moet de kloof tussen ‘gebruikt’ en nieuw zo klein mogelijk maken, zodat gebruikers sneller voor een refurbished smartphone kiezen. Volgens Swappie genereert de Premium Serie 78 procent minder CO2-uitstoot dan een nieuwe smartphone.

Nieuwe groep consumenten

“Door de jaren heen hebben we met deze benadering en door voortdurende verbeteringen in ons aanbod hen dichterbij gebracht en refurbished elektronica iets meer mainstream gemaakt. Maar we wisten dat dit niet genoeg was, dat er een groep consumenten was die alleen voor refurbished zou kiezen als de telefoon in onberispelijke esthetische staat verkeerde of een batterij met volle capaciteit had. Zelfs met de wens om het juiste te doen voor de planeet, weerhield het ontbreken van deze oplossing hen ervan om deze keuze te maken. Daarom brengen we de Premium Serie van Swappie op de markt, omdat het een klasse boven nieuw vertegenwoordigt, waardoor het voor veeleisende consumenten gemakkelijker wordt om de circulaire economie in hun dagelijks leven te integreren,” aldus Casper Andersen, Leider van de Premium Serie bij Swappie.

Onderzoek

Een recent onderzoek, in opdracht van Swappie en uitgevoerd door marktonderzoeksbureau Kantar, bracht de redenen aan het licht waarom sommige mensen nog steeds een nieuwe smartphone kopen in plaats van een refurbished toestel, waarbij meer dan een derde van de consumenten (34 procent) de gezondheid van de batterij als reden noemde, gevolgd door de functionele kwaliteit van een nieuwe telefoon (28 procent) en het ontbreken van gebruikssporen (20 procent). De Premium Series adresseert deze zorgen rechtstreeks, aangezien deze essentieel nieuw is, een batterijcapaciteit van 100 procent biedt, geen gebruikssporen heeft, volledig operationeel is, en, net als alle verkochte iPhones van Swappie, wordt geleverd met een garantie van twaalf maanden. Bovendien produceert de Premium Series slechts een fractie van de e-waste dat traditioneel geassocieerd wordt met een nieuwe smartphone.

Mobiele versie afsluiten