Sims Lifecycle Services ziet wereldwijde winst afnemen door inflatie en COVID

Sims Lifecycle Services heeft volgens het eigen halfjaarverslag in de tweede helft van afgelopen jaar meer gebruikte IT-apparaten verkocht. Maar door inflatie en lockdowns in China is de winst wel flink verminderd.

Het internationaal actieve ITAD-bedrijf, de financiële cijfers bekend voor de periode juli-december 2022. In totaal boekte Sims Lifecycle Services een omzet van ongeveer 115,5 miljoen Amerikaanse dollar. Dat steeg met 0,8 procent op jaarbasis. De onderliggende winst bedroeg echter 4,8 miljoen dollar, een daling van 29 procent.

Beperkingen

Het bedrijf, dat zich de afgelopen jaren heeft toegelegd op ITAD- en datacenterontmanteling, merkte op dat het in de eerste helft van het boekjaar 2023 1,8 miljoen IT-apparaten heeft hergebruikt, een stijging van 39 procent ten opzichte van de periode van vorig jaar. Die stijging vond plaats “ondanks beperkingen in de toeleveringsketen.”

Toch zijn de verkoopprijzen gedaald, mede door de lockdowns in China en consumenten die door de inflatie de hand op de knop hielden. De onderliggende EBIT daalde “door margedruk en inflatoire druk op de kosten.”

Sims Lifecycle Services zegt te verwachten dat de marktomstandigheden op korte termijn zullen verbeteren. Het citeert een prognose van marktonderzoeksbureau TrendForce waaruit blijkt dat de prijzen van gebruikte machines naar verwachting tegen het einde van het kalenderjaar 2023 zullen normaliseren. In het verslag staat verder dat de activiteiten te maken kregen met “sluitingen van vestigingen en herschikking van de verwerkingscapaciteit.”

Mobiele versie afsluiten