Seenons krijgt injectie van 10 miljoen

Het afvalverwerkersplatform Seenons heeft tien miljoen euro opgehaald in nieuwe investeringen van onder meer Invest-NL.

Het platform van de Amsterdamse startup is erop gericht alle partijen binnen de afvalketen met elkaar te verbinden. Via een gepersonaliseerde dashboard kunnen bedrijven hun afvalstromen zo beheren en volgen, zodat het circulaire beleid verder kan worden gestroomlijnd. Het doel van Seenons is om uiteindelijk afvalverbrandingen en dumpingen tot een minimum te minimaliseren.

Data

Organisaties scheiden hun afval en registreren het in één klik. Het platform verbindt vervolgens elke afvalstroom met de meest efficiënte logistieke partner om het op te halen – en met verwerkers en producenten die er weer waardevolle materialen van kunnen maken. Tijdens het proces verzamelt het platform gegevens over het verwerkte afval. Naast Invest-NL –die 5 miljoen euro inlegt–  zitten ook CapitalIT, Tablomonto, Shamrock Ventures en Swiss Post Ventures in het project.

Europa heeft problemen met de afvalstromen, waarbij recent zelfs afval uit Rome naar Nederland is getransporteerd ter verwerking. Aziatische en Afrikaanse landen weigeren steeds vaker afval uit Europa, wat de uitdagingen alleen maar groter maakt.

Mobiele versie afsluiten