Seagate richt aandacht op refurbished storage en duurzaamheid

Seagate richt op World Backup Day op Paaszondag de aandacht het groeiende belang van duurzame opslagoplossingen en de inzet van refurbished harde schijven.

Komende zondag is het niet alleen Pasen, maar het is ook World Backup Day. Het is niet verrassend dat een leverancier als Seagate om aandacht vraagt voor het belang van backups en databeveiliging. Maar het is volgens Seagate ook essentieel om oplossingen te vinden die schaalbaarheid en kostenbeperking combineren.

Hoge dichtheid

De voorspellingen van het Internationale Energieagentschap (IEA) is dat de energieconsumptie van datacenters tegen 2026 enorm zal stijgen, aldus Seagata. Colin Presly, Head of Customer Success bij het bedrijf, zegt dat nieuwe storage-oplossingen met een hoge oppervlaktedichtheid, zoals harde schijven met HAMR-technologie, computing efficiënter moeten gaan maken. “Nieuwe storage-oplossingen met een hoge oppervlaktedichtheid kunnen bedrijven en datacenters helpen om te schalen en de kosten te beperken, zonder duurzaamheid uit het oog te verliezen”, aldus Colin.

Refurbished harde schijven

Een ander belangrijk aspect dat Presly aanhaalt, is de rol van refurbishment en recycling. Colin verwijst naar het Circular Drive Initiative, een samenwerkingsverband van marktleiders in digitale opslag. (Red.: Western DigitalSeagate TechnologyMicron TechnologyChia Network en McDonough Innovation). Door te kiezen voor refurbished storage kunnen bedrijven bijdragen aan het verminderen van e-waste en het bevorderen van een circulaire economie, zo stelt hij. “Dit betekent opknappen, herstellen, hergebruiken en recyclen, zodat er minder e-waste in het milieu terechtkomt”, zegt Colin. “Omdat duurzaamheid een topprioriteit blijft, moeten bedrijfsleiders kiezen voor opslagoplossingen die deel uitmaken van die circulaire economie.”

De inzet van refurbished schijven vraagt echter wel om een gedegen databeveiliging. Daarmee is de cirkel rond.

Mobiele versie afsluiten