Seagate jaarrapport: op de helft van duurzame doelen voor 2030, en meer dan 1 miljoen schijven refurbished in een jaar

Seagate is op de helft van zijn doel om 100 procent hernieuwbaar te worden, en de leverancier heeft de levensduur verlengd van meer dan een miljoen harde schijven en SSD’s.

Dat schrijft het bedrijf in het rapport over het fiscale jaar 2022. De prestaties werden aangekondigd in combinatie met de publicatie van Seagate’s Sustainable Datasphere: FY2022 ESG Performance Report, het voormalige Global Citizenship Annual Report. Het 17e jaarverslag is een uitgebreide blik op de vooruitgang op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur (ESG). Het verslag beschrijft de jaarlijkse vooruitgang van Seagate om te voldoen aan de doelstellingen van het bedrijf om zijn wereldwijde voetafdruk tegen 2030 te voeden met 100 procent hernieuwbare energie en om tegen 2040 CO2-neutraal te zijn. Deze doelstellingen zijn vorig jaar toegezegd ter ondersteuning van het streven naar duurzaamheid.

Het doel van Seagate is om de energievoetafdruk in 2030 hernieuwbaar te laten zijn. Het bedrijf kondigde aan dat vier van zijn zeven wereldwijde productievestigingen nu volledig zijn overgeschakeld op het gebruik van hernieuwbare energie via inkoopcontracten voor hernieuwbare energie en installaties van zonnesystemen, goed voor meer dan de helft van het totale energieverbruik van het bedrijf.

Refurbished

Daarnaast verlengde Seagate naar eigen zeggen de levensduur van 1,16 miljoen HDD’s en SSD’s in boekjaar 2022. Deze schijven werden teruggewonnen door ze te refurbishen, wat een besparing van 540 ton aan e-waste heeft opgeleverd.

Ook is Seagate mede-oprichter van het Circular Drive Initiative (CDI), een samenwerking met wereldleiders op het gebied van digitale opslag, duurzaamheid en blockchain, gericht op het verminderen van e-afval door veilig hergebruik van opslaghardware mogelijk te maken. In lijn met de duurzaamheidsambities van het bedrijf heeft Seagate een nieuwe externe harde schijf voor consumenten gelanceerd die is vervaardigd van 30% gerecycled materiaal in gewicht en een 100 procent recyclebare verpakking heeft. De nieuwe Ultra Touch HDD is een aanvulling op de lijn externe back-upschijven van het bedrijf en op de eerder uitgebrachte LaCie Mobile Drive van het topmerk, die ook is gemaakt van post-consumer gerecycled materiaal.

Mobiele versie afsluiten