Samsung bereikt duurzaamheidsmijlpalen en verhoogt inzet duurzame hars

Het duurzaamheidsrapport van Samsung biedt inzicht in de duurzaamheidsstrategie en prestaties op het gebied van mens, milieu en principes.

De nieuwe strategie die Samsung in het rapport beschrijft specificeert het routekaart van het bedrijf om tegen 2030 netto nul uitstoot te bereiken binnen de Device eXperience (DX) divisie en op bedrijfsniveau tegen 2050. Daarnaast worden inspanningen getoond om bij te dragen aan klimaatactie en een circulaire economie. In 2022 heeft Samsung naar eigen zeggen de overgang naar het gebruik van hernieuwbare energie voltooid in Vietnam, India en Brazilië, wat in lijn is met het doel om tegen 2027 volledig over te stappen op hernieuwbare energiegebruik bij DX en alle operationele sites buiten Korea.

Daarnaast heeft het bedrijf de hoeveelheid gerecyclede hars die wordt gebruikt in zijn plastic onderdelen verhoogd, op weg naar het doel om tegen 2030 gerecyclede hars te gebruiken in 50% van de plastic onderdelen en tegen 2050 in alle plastic componenten. In 2022 heeft de DS-divisie van Samsung het aantal installaties van Regeneratieve Katalytische Systemen (RCS’s) in zijn faciliteiten uitgebreid om procesgas efficiënter te behandelen en directe uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Waterverbruik

Daarnaast heeft het Hwaseong Campus zich ingezet om water tegen 2040 terug te brengen naar zijn natuurlijke staat vóór lozing en heeft het de hoogste Platina-rating behaald die is uitgegeven door de Alliance for Water Stewardship (AWS). Samsung blijft samenwerken met verschillende belanghebbenden en is toegetreden tot wereldwijde initiatieven zoals RE100, de Asian Clean Energy Coalition (ACEC) en Platform for Accelerating the Circular Economy (PACE). Ook heeft Samsung samengewerkt met Patagonia om een filter te lanceren dat microplastics reduceert die vrijkomen tijdens het wassen in wasmachines.

In het Duurzaamheidsrapport van dit jaar wordt dieper ingegaan op de benadering van het bedrijf ten aanzien van het respecteren van mensenrechten en het bevorderen van talent. In februari 2023 heeft Samsung zijn Mondiale Beginselen voor Mensenrechten aangekondigd, waarin de toewijding van het bedrijf wordt benadrukt om mensenrechten te respecteren in overeenstemming met internationale normen, zoals de UN Guiding Principles on Business and Human Rights (UNGPs).

Wat betreft talentontwikkeling heeft het bedrijf in 2022 het Free Agent (FA)-initiatief en het Samsung Talent Exchange Program (STEP) geïntroduceerd, waarmee de kansen voor werknemers worden vergroot om verschillende functies binnen het bedrijf te ervaren. Daarnaast heeft Samsung The University of Samsung Electronics (The UniverSE) gelanceerd, een uitgebreid trainingsplatform dat de professionele ontwikkeling van werknemers ondersteunt.

Prestatiecriteria

Bovendien heeft Samsung sinds 2021 duurzaamheidsgerelateerde indicatoren opgenomen in de prestatie-evaluaties van organisatorische eenheden en leidinggevenden. Deze prestatiecriteria omvatten afhankelijk van het gebied of de functie, indicatoren over vermindering van broeikasgasemissies, overgang naar hernieuwbare energie, ontwikkeling van energie-efficiënte producten, naleving en toegankelijkheid.

Eerder dit jaar heeft Samsung de Sustainability Website gelanceerd, een uitgebreid platform dat gedetailleerde informatie biedt over de duurzaamheidsgerelateerde activiteiten van het bedrijf. De website behandelt een breed scala aan onderwerpen, waaronder strategie en doelen, lopende inspanningen en vooruitgang, milieubewuste producten, beleid, kwantitatieve prestatiegegevens, nieuws en geselecteerde verhalen, evenals erkenningen en prijzen.

Mobiele versie afsluiten