RLA sluit zich aan bij Amerikaanse federatie van retailers

De Reverse Logistics Association (RLA) is onderdeel geworden van de National Retail Federation (NRF), een Amerikaanse branchevereniging van partijen in de retail en logistiek.

De bekendmaking werd gedaan tijdens de RLA Leadership Summit in Atlanta. “NRF heeft een lange geschiedenis van het bijeenbrengen van professionals in de toeleveringsketen om samen te werken en middelen te ontwikkelen die de detailhandelsindustrie verbeteren. Retailers begrijpen het belang van duurzame praktijken en de milieu-, economische, sociale en consumentenvoordelen die daarmee gepaard gaan,” zei Matthew Shay, de President en CEO van NRF. “Naarmate de vraag van consumenten naar duurzame producten blijft toenemen, zal de expertise van RLA op het gebied van reverse logistics onze leden helpen om ‘de cirkel te sluiten’ en de opkomst van de circulaire economie te versnellen.”

Branchevereniging

De RLA is een vereniging die zich wereldwijd hard maakt voor de reverse-logisticsbranche. Denk hierbij aan het terugbrengen van ongebruikte apparatuur naar de winkel of de terugname van hardware voor hergebruik.

“Het toetreden tot NRF is een spannende kans voor RLA en onze leden,” zei Tony Sciarrotta, de Executive Director van RLA. “NRF erkent reverse logistics als de ruggengraat van de circulaire economie en begrijpt hoe het een cruciale rol speelt in bredere duurzaamheidsinitiatieven voor de detailhandelsindustrie. Via deze samenwerking zal RLA doorgaan met het bereiken van sectoren die investeren in de circulaire economie en de langdurige toewijding van NRF aan de toeleveringsketen en duurzaamheidsinspanningen in de detailhandel versterken.”

Recent heeft de executive director van de RLA, Tony Sciarrotta, nog een interview gegeven aan ITchannelPRO over de plannen van de RLA in Europa.

Mobiele versie afsluiten