Renewd legt nieuwe Sustainable Consumption Pledge neer bij Europese Commissie

Renewd was een van de deelnemers van de European Consumption Summit 2023. Daarbij gaat het bedrijf nieuwe verbintenissen aan rond de Sustainable Consumption Pledge aan.

De Summit, georganiseerd door de Europese Commissie en Commissaris voor Justitie Didier Reynders, brengt marktleiders en belanghebbenden samen om te praten over duurzaamheid. Tijdens de top kondigde Renewd nieuwe verbintenissen aan in het kader van de Sustainable Consumption Pledge. Deze richten zich op het verminderen van de CO2-uitstoot, het verbeteren van de circulaire economie in hun bedrijf en het verbeteren van transparantie en bewustzijn van duurzame consumptie.

Voorkoming van IT-waste

“Als bedrijf zijn we vastbesloten om een verschil te maken en bij te dragen aan een duurzamere toekomst”, zegt Bram Wingens, CEO van Renewd. “We geloven dat we samen met onze officiële partners een positieve impact kunnen hebben en we zijn vastbesloten ons steentje bij te dragen aan het milieu en de maatschappij.”

Door gebruikte elektronica een tweede leven te geven, verlengt Renewd de levensduur en voorkomt het dat ze voortijdig IT-waste worden. Alle producten en processen van Renewd voldoen aan strenge eisen die voldoen aan de normen van de fabrikanten en garanderen de functionaliteit en betrouwbaarheid van de apparaten. Zo bespaart het bedrijf bij elk verkocht apparaat enkele tonnen CO2-uitstoot en liters water, terwijl de productie van een nieuw apparaat wordt voorkomen.

“Wij geloven dat duurzaamheid niet alleen een verantwoordelijkheid is, maar ook een kans”, aldus Wingens. “Door doortastend op te treden en ons in te zetten voor duurzame consumptie, kunnen we innovatie stimuleren, afval verminderen en een betere toekomst voor iedereen creëren.”

Mobiele versie afsluiten