Recommerce sluit deal met KPN voor gebruikte toestellen

In samenwerking met Recommerce biedt KPN de mogelijkheid voor consumenten om hun oude smartphone in te leveren in ruil voor betaling.

Dat is een uitbreiding op de mogelijkheid die de provider al bood om oude toestellen in te leveren. KPN draagt de toestellen vervolgens over aan Recommerce, die het refurbished en in de tweedehands handel brengt, of het op een duurzame manier recyclet. Klanten kunnen hun oude toestel inleveren via www.kpn.com/telefooninruilen. Daar krijgen ze een waardebepaling en is de volledige verdere afhandeling van de overdracht en betaling te volgen. De deal is voorbereid door Ab Seghrouchni, Country Manager Netherlands bij Recommerce.

Ab Seghrouchni tijdens de eerste Circulaire IT Summit in Doorn

Duurzaam

Met deze actie wil KPN, die prat gaat op haar imago als duurzaam telecomnetwerk, klanten stimuleren om hun gebruikte telefoon een duurzame toekomst te geven. KPN heeft voor zichzelf als doel gesteld om in 2025 nagenoeg volledig circulair te zijn. Zo introduceerde KPN ecosim, gemaakt van gebruikte koelkasten en veranderden de bekende SuperWifi punten van kleur omdat ze gemaakt worden van gerecycled plastic.

Mobiele versie afsluiten