Recommerce: 40 procent van Nederlanders kijkt naar refurbished smartphones

Ondertussen heeft 40 procent van de Nederlandse consumenten ervaring met de aankoop van gebruikte smartphones, zo blijkt uit onderzoek van Recommerce.

Ab Seghrouchni- Recommerce

Dat is een stijging van 5 procentpunten ten opzichte van het voorgaande jaar. Vooral opvallend is de groei in aanschaf van refurbished smartphones bij professionele verkopers, met een toename van 6 procentpunten tot 27 procent. Kantar heeft het onderzoek in opdracht van de Franse leverancier voor refurbished apparaten uitgevoerd.

Er wordt 1 procentpunt minder verkocht aan refurbished smartphones, maar de klantbasis blijft volgens het onderzoek stabiel. Slechts 39 procent van de Nederlanders overweegt in de toekomst een refurbished smartphone aan te schaffen. Dat is het laagste percentage in Europa. Desondanks tonen Nederlanders een stijging van 3 procentpunten in potentiële kopers, wat wijst op een groeiende interesse.

Voorkeur voor Kosteneffectiviteit en Milieuvriendelijkheid

De belangrijkste redenen voor de aanschaf van refurbished smartphones blijven kosteneffectiviteit en milieuvriendelijkheid. Recommerce ziet dat 65 procent van de kopers aangeeft dat de betaalbaarheid de belangrijkste drijfveer is. Dat terwijl 42 procent een refurbished smartphone overweegt vanwege de milieuvriendelijke aspecten. Daarnaast overweegt bijna 20 procent van de mensen voor refurbished te kiezen om high-end modellen te kunnen betalen.

Een op de drie Nederlanders is van plan hun oude smartphone door te verkopen. Dat is de snelst groeiende trend in Europa. Het is een toename van 10 procentpunten van geïnteresseerden die hun huidige smartphone willen verkopen. Dergelijke groei zien we ook in onze buurlanden.

Recommerce ziet groeiende acceptatie

Volgens Recommerce benadrukken deze bevindingen een groeiende acceptatie van refurbished smartphones onder Nederlandse consumenten, wat een positieve stap is richting een duurzamere toekomst.
“Ons inruilprogramma speelt een sleutelrol in de bevordering van de circulaire economie, door het inruilen van oude apparaten aantrekkelijker en toegankelijker te maken”, zegt Ab Seghrouchni, Country Manager bij Recommerce. “Dit bericht bevestigt de toenemende interesse in refurbished smartphones onder Nederlanders, wat wijst op onze gezamenlijke bereidheid voor een groenere toekomst.”

Mobiele versie afsluiten