Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap mogelijk naar Fairphone of Myne

Met Fairphone en Myne Circular Metals hebben twee van de drie finalisten voor de Koning Willem I plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap een duidelijk IT-haakje.

Fairphone staat bekend om de repareerbare en eerlijke smartphones, maar begeeft zich ook in de wereld van headsets en earbuds. Myne Circular Metals zet AI in om materialen uit e-waste te halen voor hergebruik. Het derde bedrijf dat is genomineerd voor de plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap is Dopper, een bedrijf dat drinkflessen produceert.

Duurzaam ondernemerschap

De drie bedrijven werden kregen het nieuws te horen van een delegatie van de Koning Willem I Stichting. De Koning Willem I Stichting reikt sinds 1958 tweejaarlijks de Koning Willem I Prijs uit in diverse categorieën. Sinds 2012 doen ze dat ook voor Duurzaam Ondernemerschap.

De finalisten zijn geselecteerd door de vakjury en het bestuur van de Koning Willem I Stichting, bestaande uit prominenten uit het Nederlandse bedrijfsleven en erevoorzitter Koningin Máxima. Ze hebben een persoonlijke videoboodschap ontvangen van staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat. De Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap wordt actief ondersteund door het ministerie van IenW.
Op 16 mei vindt de finale plaats in Zwolle.

Mobiele versie afsluiten