PCI en Circular IT group sluiten partnerschap voor refurbished producten en diensten

PCI Nederland en Circular IT group gaan samen refurbished producten en duurzame diensten in de markt zetten.

PCI kan hiermee een portfolio van refurbished hardware van premium merken en kwaliteit aanbieden. Deze gaat de naam PCI Greenline dragen. In eerste instantie richt de samenwerking zich op productcategorieën zoals computers en mobiele device. Er zijn plannen om dit in de toekomst uit te breiden met audiovisuele oplossingen en eventueel netwerk-, server- en storage-oplossingen.

Refurbished en Lifecycle Management

De samenwerking de IT-leverancier naar eigen zeggen in staat in te spelen op de toenemende vraag naar duurzamere IT-oplossingen. Het vereenvoudigt ook de gezamenlijke inspanningen in aanbestedingstrajecten, waarbij Circular IT group fungeert als leverancier van Lifecycle Management-diensten en refurbished hardware. Zo bieden de twee partijen naar eigen zeggen een uniek portfolio van diensten en oplossingen waarmee klanten efficiënt kunnen verduurzamen. De samenwerking wordt aangegaan voor de periode van drie jaar en is sinds januari al actief voor de refurbished hardware. De samenwerking voor aanbestedingen start op 1 juli 2024.

Sander van der Velden (CCO PCI, links) en Maarten de Roos (CEO Circular IT group)

Synergie tussen PCI en Circular IT Group

“De synergie is niet alleen merkbaar in de aanvulling van de productcategorieën en het dienstenportfolio,” zegt Bas Kamphuis, CEO van PCI. “Maar ook in onze gezamenlijke inzet voor kwaliteitsborging, het willen werken met de juiste certificeringen, het optimaliseren van processen en de ambitie om te blijven innoveren.”

Maarten de Roos, CEO van Circular IT group, ziet in de samenwerking met PCI een kans om het verduurzamen van de IT-sector breed door te voeren. “PCI heeft duurzaamheid al verankerd in de printindustrie. Samen kunnen we deze benadering uitbreiden naar de IT-industrie als geheel. Van computing en AV tot smartphones en server-, storage- en netwerkoplossingen, en dit voor klanten in zowel het publieke als private domein, van 250 tot 20.000 werkplekken. Samen kunnen we concrete invulling geven aan de ESG-doelstellingen van onze klanten.”

Van links naar rechts; Sander van der Velden (CCO PCI), Maarten de Roos (CEO Circular IT group), Eric Anderson (Directeur Marketing PCI) en Jan Swaters (Technisch Directeur PCI)

Sander van der Velden, CCO van PCI, benadrukt de groeiende vraag naar duurzame IT-oplossingen. “De markt vraagt steeds vaker om duurzame IT-oplossingen, maar niet tegen elke prijs. Dankzij deze samenwerking kunnen we duurzame oplossingen bieden die kostenefficiënt zijn en bijdragen aan het verlagen van de CO2-voetafdruk, waarbij veiligheid, beveiliging en compliance altijd vooropstaan.”

Mobiele versie afsluiten