NTT start IT-dienstverlening gericht op klimaatdoelen

IT-leverancier NTT gaat een full-stack Net Zero Action-oplossingen als dienst uitbrengen.


Deze klimaatgerichte oplossing maakt gebruik van de infrastructuur en dienstenaanbod van NTT om gebruikers te assisteren in het verlagen van de impact van hun activiteiten op het milieu. Het moet ze helpen bij het bereiken van netto-nul doelen en het nemen van meer datagedreven beslissingen om de CO2-voetafdruk te verminderen.

Sustainability-as-a-Service

“Dit innovatieve aanbod helpt klanten een beter economisch rendement te bereiken door verbeterde klimaatmaatregelen, waaronder het meten, het bewaken, het rapporteren van de impact, het proactief werken aan het beperken van klimaatincidenten en het verbeteren van de reactietijden bij het oplossen van problemen”, aldus NTT.

Het is volgens NTT de eerste full-stack Sustainability-as-a-Service in de sector. Daarbij worden oplossingen als IoT, Private 5G, Edge Compute, digital twins en machine learning ingezet, en gecombineerd met consultancy. Het omvat monitoring op afstand, digital twin en NTT Smart Solutions en autmatisering en orkestratie. Dat moet bedrijven in staat stellen om hun middelen en financiering beter in te zetten om hun klimaatdoelstellingen te halen.

Mobiele versie afsluiten