NOREA vraagt: wat is de rol van de IT-auditor bij de CSRD?

NOREA, de branchevereniging voor IT-auditors, heeft een enquête opgesteld om de rol van hun beroepsgroep bij de uitvoer van CSRD te ramen.

Duurzaamheid en dan in het bijzonder Environmental, Social en Governance (ESG) zijn onderwerpen die volgens NOREA volop in de belangstelling staan. Bedrijven en organisaties onderzoeken manieren waarop ze duurzaam kunnen werken en daaropvolgend kunnen rapporteren over hun impact op mens en klimaat. De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is de belangrijkste van een serie richtlijnen die rond dit onderwerp zijn opgesteld.

Enquête

Omdat IT en data hier een grote rol in spelen, wil NOREA weten wat de IT-auditor hiermee kan doen. “Dat kan zijn bij het adviseren over inrichting, maar ook over de rol bij het geven van zekerheid (assurance).” Eerder heeft de taskforce ESG van NOREA een position paper opgesteld. “Om meer inzicht te krijgen in ervaringen, behoeftes en percepties heeft de taskforce ESG een korte enquête opgesteld. Door middel van deze enquête hopen wij meer inzicht te krijgen in voornoemde en dit kan dan weer een rol spelen in de verfijning van de eerdergenoemde position paper.”

Mobiele versie afsluiten