Nokia introduceert repareerbare G22 in samenwerking met iFixit

De recent geïntroduceerde Nokia G22 smartphone stelt volgens de fabrikant duurzaamheid en vooral repareerbaarheid centraal.

Daarover schrijft Nokia in een blogpost. Crux is dat de G22 in ontwerp aansluit op de toekomstige wettelijke verplichting binnen de EU dat onderdelen als accu’s tegen 2027 volledig vervangbaar moeten zijn. In samenwerking met iFixit zijn ook gedetailleerde reparatiehandleidingen en reserveonderdelen ter beschikking gesteld. Deze samenwerking beoogt de reparatieprocessen toegankelijker te maken voor Nokia G22-gebruikers en voor toekomstige smartphones met vergelijkbare reparatiemogelijkheden.

Irritatie

Volgens een recent onderzoek uitgevoerd in het Verenigd Koninkrijk geeft 55 procent van de ondervraagden volgens Nokia toe dat ze hun telefoon binnen een periode van tweeënhalve maand na aanschaf hebben beschadigd. De frustratie die gepaard gaat met beschadigde schermen en defecte apparaten is bekend bij velen.

Het ontwerp van de smartphone is volgens Nokia ook milieuvriendelijk vanwege het gebruik van duurzaam gemaakte onderdelen. Bovendien heeft de Nokia G22 een batterijduur van drie dagen, wat betekent dat gebruikers langer kunnen genieten van hun apparaat zonder frequente oplaadbeurten.

“De Nokia G22 is een stap in de goede richting, en we hebben meer bedrijven nodig die hun voorbeeld volgen en duurzaamheid prioriteit geven in hun productontwerp”, zegt Kyle Wiens, CEO van iFixit. Adam Ferguson, Hoofd Productmarketing bij HMD Global, benadrukt dat de Nokia G22 is ontworpen met oog op zowel reparatiemogelijkheden als prestaties, en dat deze aspecten worden geleverd zonder extra kosten voor de gebruiker.

Mobiele versie afsluiten