Nokia Circular: een circulaire abonneevorm voor smartphones

HMD Global, het moederbedrijf van Nokia, introduceert een nieuw abonnement voor smartpones: Nokia Circular.

Met Nokia Circular betalen klanten een bedrag dat tussen de 12 en 30 euro in de maand ligt, plus eenmalige aansluitkosten van 30 euro. Het maandbedrag is afhankelijk van het specifieke toestel dat ze gebruiken. Na een minimumperiode van drie maanden mag de telefoon kosteloos worden ingeruild of ingeleverd.

Seeds of Tomorrow

Hoe langer de telefoon wordt gebruikt, des te meer zogenaamde ‘Seeds of Tomorrow’ de klant krijgt. Dit is krediet dat de gebruiker kan stoppen in goede doelen en milieuvriendelijke initiatieven. Denk aan het bijplanten van bomen of het brengen van connectiviteit in afgelegen gebieden. Het krediet kan echter niet worden gebruikt voor kortingen op nieuwe toestellen.

In de startfase zal Nokia Circular beschikbaar zijn voor vier toestellen: de nieuwe Nokia g60 en de al bestaande XR20 en T10. De X30 en T21 zullen bij verschijnen aan de lijst worden toegevoegd. De X30, net als Circular aangekondigd tijdens de afgelopen IFA 2022, bestaat volgens HMD uit 100 procent gerecycled aluminium en 65 procent gerecycled plastic.
Nokia Circular wordt als eerste in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk uitgerold. Of en wanneer Nederland aan de beurt is, is nog niet bekend.

Mobiele versie afsluiten