Nieuwe versie MVO Prestatieladder omvat ook CSRD

De MVO Prestatieladder is ondertussen toe aan versie 4.0 en integreert nieuwe wetgeving, waaronder de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD).

De nieuwe versie koppelt de bestaande 26 MVO-thema’s aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) en de European Sustainability Reporting Standards (ESRS), waardoor bedrijven eenduidiger kunnen rapporteren. Daarnaast stimuleert deze versie van de MVO Prestatieladder bedrijven om niet alleen te voldoen aan minimale eisen, maar ook actief bij te dragen aan positieve impact op mens en milieu.

CSRD

De CSRD, die nu deel uitmaakt van de MVO Prestatieladder, verplicht organisaties om te rapporteren over hun impact op milieu en maatschappij vanaf 1 januari 2024, te beginnen met grotere orgsanisaties. Bedrijven met een MVO Prestatieladder-certificering kunnen daardoor gemakkelijker voldoen aan deze regelgeving, aldus de opstellers van de standaardenverzameling.

De MVO Prestatieladder-certificering moet een bewijs zijn van een effectief MVO-managementsysteem. Bedrijven kunnen hiermee aan stakeholders aantonen hoe zij voortdurend hun maatschappelijk verantwoord ondernemerschap verbeteren. Ook de inzet van circulaire IT wordt hierin meegenomen.

De vernieuwde MVO Prestatieladder versie 4.0 is gratis te downloaden in het Nederlands en Engels op de website mvoprestatieladder.nl. Ook worden er in januari en februari 2024 online webinars georganiseerd om ondernemers te informeren. De audits voor MVO Prestatieladder worden uitgevoerd door certificatie-instellingen als Bureau Veritas, DEKRA, DNV, Kiwa, Normec, SGS en TÜV NORD.

Mobiele versie afsluiten