Nieuw inruilprogramma Google Chromebooks via rebuy

Google en de Duitse refurbished-leverancier rebuy hebben zijn een inruilprogramma in Nederland begonnen voor Chromebooks. Deze is voor zowel particulieren als bedrijven.

Via een website kan de geïnteresseerde invullen om welk model het gaat en wanneer rebuy deze op moet komen halen. Het is alleen wel aan de gebruiker om hem naar de fabrieksinstellingen terug te zetten. rebuy zet de Chromebook vervolgens refurbished opnieuw in de markt. Het programma wordt in de loop der tijd verder uitgebreid naar de rest van de Benelux.

“We zijn erg blij dat we met rebuy samenwerken”, zegt Alexander Grotz, Business Lead ChromeOS – Benelux bij Google. “Nu kunnen we alle Chromebook-gebruikers de mogelijkheid bieden om hun apparaat een tweede leven te geven zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over e-waste of hoe ze persoonlijke gegevens op de juiste manier van hun oude apparaat kunnen wissen. Tegelijkertijd kunnen ze zelfs wat geld verdienen.”

Kritiek

De vraag is alleen hoeveel waarde het inruilprogramma vertegenwoordigt. Op de website is geen onderscheid te maken tussen verschillende uitvoeringen van modellen, terwijl de prijsverschillen tussen extra geheugen en opslag significant zijn. Ook zou rebuy voor Chromebooks die nog maar een jaar oud zijn slechts een kwart van de nieuwprijs bieden.

Mobiele versie afsluiten