Nederlandse duurzaamheidspartijen prominent op CES 2023

Op het Nederlandse paviljoen tijdens CES 2023, een van de grootste beurzen voor consumentenelektronica ter wereld, zijn verschillende circulaire en vergroenende bedrijven prominent aanwezig.

Van de zeventig aanwezige Nederlandse partijen hebben er 19 een link met vergroening of duurzaamheid. Het past ook bij het thema van het paviljoen: Tech for a Responsible Future.

Onder de deelnemers staat onder meer iXora, een pionier op het gebied van dompelkoeling die al enkele malen is geïnterviewd voor de publicaties van LuteijnMedia. Verder staan er partijen tussen met oplossingen tegen voedselverspilling, scope 3 emmissierapportage en nieuwe accuontwerpen. Zoals de laatste jaren altijd het geval is, wordt de Nederlandse delegatie geleid door Prins Constantijn, in zijn rol als speciaal gezant voor Techleap.nl.

Deelnemers met een duurzaamheids- en circulariteitsinsteek

– AgXeed: Ontwerpt, bouwt en levert autonome eenheden voor de landbouw. (Startup)
– CarbonX: nieuw koolstofmateriaal dat bandenfabrikanten helpt te voldoen aan de toenemende vraag naar duurzaamheid, veiligheid en prestaties. (Startup)
– Dayrize: Snelle klimaateffectbeoordeling van consumentenproducten. (Startup)
– eLstar Dynamics: Gepatenteerde technologie voor de productie van ’s werelds meest effectieve, veelzijdige, haalbare dynamische glas. (Startup)
– Greenswapp: een big data platform voor supermarkten en voedselplatforms om product (SKU) en receptgewijze carbon footprints bij te houden. Hiermee kunnen ze eenvoudig hun Scope-3 emissies rapporteren, leveranciers & producten met een hoge impact identificeren en werken aan het verminderen van hun impact, en dit communiceren met hun klanten. (Startup)
– GSES: One-stop duurzaamheidsplatform, dat meer dan 550 bestaande internationale duurzaamheidsnormen vertaalt in een universele score en uitleg. (Scale-up)
– iTapToo: Een zero-waste oplossing om flessen bij te vullen met een gezond & lekker alternatief voor traditionele frisdrank. (Startup)
– Leadax: Producenten van zeer circulaire en duurzame platte dakbedekking van onbruikbaar plastic afval. (Scale-up)
– OneThird: voorspelt de houdbaarheid van verse producten, waardoor real-time beslissingen in de voedselvoorzieningsketen mogelijk zijn en voedselverspilling wordt voorkomen. (Startup en CES Innovation Award Honoree)
– Orbisk: Bewaakt en vermindert voedselverspilling in professionele keukens door gebruik te maken van vooruitstrevende AI-technologie die duurzaamheid en winstgevendheid verbetert. (Startup)
– RanMarine: Ontwikkelaar van de gepatenteerde WasteShark, ’s werelds eerste autonome aquadrone die vervuiling uit waterwegen reinigt en gegevens verzamelt over de waterkwaliteit. (Scale-up)
– Steambox Zelfverwarmende, oplaadbare lunchbox waarmee je overal en altijd van een warme maaltijd kunt genieten. (Opstart)
– Wastewatchers: AI-gestuurde voorspelling en monitoring van voedselverspilling voor foodservicebedrijven. (Startup)
– Advanced Climate Systems: Next-gen building intelligence voor installatie en vastgoedbeheer. (Scale-up en CES Innovation Award Honoree)
– Greener Power Solutions: Vermindert de CO2-voetafdruk van tijdelijke energiemarkten door gebruik te maken van een eigen vloot van grote batterijen en in-house energiebeheersoftware. (Scale-up)
– Ixora: Fabrikant van toekomstige generatie elektronische en dompelkoelingstechnologieën die bijdragen aan de energietransitie. (Scale-up)
– LeydenJar: Ontwerper van een duurzame superbatterij die ultradunne anodes van zuiver silicium gebruikt om Li-Ion-batterijen te produceren die 70% meer energiedichtheid hebben dan de huidige batterijontwerpen en een lagere CO2-voetafdruk produceren met aanzienlijke kostenbesparingen. (Scale-up en CES Innovation Award Honoree)
– Nowi: Een halfgeleiderbedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van technologie voor energiebeheer voor consumentenelektronica en IoT-apparaten. (Scale-up)
– Supersola: Plug-and-play zonnepanelen. Werkt wereldwijd op stopcontacten. (Scale-up en CES Innovation Award Honoree).

Mobiele versie afsluiten