Nationale Conferentie Circulaire Economie kijkt vooruit naar 2050

De jaarlijkse Nationale Conferentie Circulaire Economie vindt dit jaar plaats op 14 maart 2024 in Nijmegen.

In 2050 moet Nederland volgens de organisatie van de Nationale Conferenctie Circulaire Economie volledig circulair zijn. “In een circulaire economie gaan we zuinig en slim om met grondstoffen en producten. Nederland is goed op weg, maar opschalen en versnellen is nodig en dat gaat niet vanzelf. Een van de belemmeringen is de toegang tot financiering. Op 14 maart praten we hierover in het plenaire programma. Ook staan we stil bij andere uitdagingen én kansen. We hebben een boeiend en afwisselend programma samengesteld en kijken ernaar uit om je te verwelkomen.”

Programma

• 09.00 – 10.30 uur: Inloop en registratie.
• 10.30 – 12.00 uur: Plenair programma, met de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, Vivianne Heijnen, een panelgesprek over de financiering van de circulaire transitie met inspirerende sprekers, de uitreiking van de Circular Awards en de bekendmaking van de Circular Hero.
• 12.00 – 13.00 uur: Lunch.
• 13.15 – 14.30 uur: Twee grote sessies en twaalf tafelsessies (ronde 1) over bijvoorbeeld circulaire bruggen en viaducten, de (on)mogelijkheden van beprijzen voor de circulaire economie, het gebruiken van inzichten over gedrag en circulair ontwerpen.
• 15.00 – 16.15 uur: Twee grote sessies en twaalf tafelsessies (ronde 2) over bijvoorbeeld het opschalen van circulaire initiatieven, het reserveren van ruimte voor de circulaire transitie, de Uitgebreide Producenten Verantwoordelijkheid en de krachtenbundeling tussen de regio en het Rijk.
• 16.15 – 17.15 uur: Netwerkborrel.
De hele dag zijn er op het buitenterrein en in De Vasim inspirerende circulaire initiatieven te zien.

Er is plek voor maximaal 450 deelnemers op locatie, maar het is ook mogelijk om online deel te nemen. De registratielink is hier te vinden.

De conferentie vindt plaats in De Vasim in Nijmegen, een voormalige fabriek die is omgevormd tot evenementenlocatie. “De regio Nijmgen is op veel fronten een circulaire voorloper”, verklaart de organisatie haar keuze. “Om hier een eerste indruk van te krijgen organiseert onze regionale partner RvN@ op woensdag 13 maart – de dag vóór de conferentie– een safari naar een aantal interessante circulaire bedrijven uit de regio. Je kunt je interesse hiervoor kenbaar maken in het registratieformulier. Je ontvangt dan een e-mail van de partner met een link om aan te melden.”

Mobiele versie afsluiten