Microsoft introduceert tool voor ESG-rapportages

Microsoft Cloud for Sustainability heeft Project ESG Lake geïntroduceerd, een tool die ESG-gegevens en rapportage verzamelt en beheert.

Volgens de nieuwe milieu-, sociale en governance (ESG) rapportageregels en de Corporate Sustainability Reporting-richtlijn van de Europese Unie kan het platform organisaties helpen bij het verzamelen en rapporteren van hun ESG-gegevens, aldus Microsoft. De Microsoft Sustainability Manager maakt deel uit van het Cloud for Sustainability-platform. Het moet meer zichtbaarheidbieden met betrekking tot de impact op het milieu. Het voldoet volgens de leverancier aan de rapportagevereisten.

Project ESG Lake voldoet aan de nieuwe ESG-rapportagenormen en met de groeiende vraag naar kunstmatige intelligentie biedt het een uitgebreider ESG-datamodel. De nieuwe tool is bedoeld als oplossing voor meer milieugerichte doelen, waarbij specifiek wordt gefocust op onderwerpen zoals CO2, water en biodiversiteit. Project ESG Lake is ook ontworpen om gegevens uit verschillende bronnen te verzamelen, te compileren en te zorgen voor een meer gecentraliseerd compilatieproces van gegevens.

Normen

Zoals voorgesteld door de Microsoft Sustainability Manager, stelt deze nieuwe tool bedrijven in staat om effectief Microsoft-gerelateerde uitstootgegevens, waaronder het gebruik van Microsoft Azure en Microsoft 365, op te nemen in hun ESG-gegevensbestand. Deze gegevens kunnen vervolgens worden onderworpen aan een transformatie- en standaardiseringsproces met behulp van het framework van Project ESG Lake. Om zich voor te bereiden op aankomende regelgeving en naleving te waarborgen, heeft Microsoft een platform ontworpen waarmee klanten hun compliance kunnen beoordelen, vereiste acties kunnen volgen en de juiste documentatie kunnen behouden. Project ESG Lake introduceert gerichte functies en een reeks vooraf gebouwde ESG-rapportagetemplates die zijn afgestemd op belangrijke regelgevende normen en workflows om aan deze eisen te voldoen.

Een van deze templates is het CSRD-template in Microsoft Purview Compliance Manager. Vanaf juli 2023 kunnen gebruikers dit template gebruiken om de vereisten voor naleving van de Corporate Sustainability Reporting Directive te begrijpen, op basis van de voorlopige European Sustainability Reporting Standards (ESRS). De ESRS-regelgeving wordt naar verwachting in de tweede helft van 2023 definitief vastgesteld. Dit template zal organisaties helpen bij het verzamelen van de benodigde gegevens voor ESRS-rapportage en zal evolueren naarmate nieuwe normen worden aangenomen.

Mobiele versie afsluiten